kate til nett (Foto: MARIO TESTINO HANDOUT, © LB)
kate til nett (Foto: MARIO TESTINO HANDOUT, © LB)

Muslimske fundamentalister truer bryllupet

Hevder den britiske kongefamilien er fiender av Allah og hans profet.

Britiske muslimske fundamentalister lover å kapre bryllupet til prins William og hans forlovede Kate Middleton, skriver The Sun.

Via nettet truer fanatikerne med voldelige opptøyer i gatene på den dagen som briter flest gleder seg veldig til.

Fiender av Allah

Det er medlemmer av den ekstreme organisasjonen Muslims Against Crusades som står bak truslene. På sin hjemmeside har de lagt ut et bilde av Prins Harry fra den gangen han møtte opp i et kostymeparty med svastikaarmbind, og skrevet under «Forloveren er nazist».

Videre hevder organisasjonen at hele kongefamilien er «fiender av Allah og hans profet», og har lagt ut bilder av det britiske flagget i flammer, samt bilder av muslimske ungdommer gruppen feilaktig hevder har blitt drept av britiske soldater.

Et mareritt

Fundamentalistene krever at de britiske prinsene må trekke seg fra militæret og kutte alle bånd til «det tyranniske britiske imperiet».

— Vi lover at hvis de nekter, så vil denne dagen alle ha drømt om bli et mareritt, skriver de på nettsiden.

Spytter på britiske tradisjoner

Den samme gruppen var involvert i bråk bare for noen dager siden, da de satte fyr på valmuekranser under Remembrance Sunday, dagen da briter minnes sine falne soldater.

Valmuekransene er et sterkt symbol for briter, da de legges ned ved minnesmerker.

Fanatikerne ropte «Britiske soldater brenner i helvete» under minnestunden som markeres med stillhet.

Høyreekstremister forbereder seg

De muslimske gærningene er ikke sikkerhetsansvarliges eneste problem, English Defence League, en gruppering fra ytterste høyre fløy forbereder seg på å angripe enhver person eller gruppe som forsøker å sabotere bryllupet.

Giftermålet finner sted 29. april.