Egeland (Foto: Glenn Svendsen, © TS)
Egeland (Foto: Glenn Svendsen, © TS)

Egeland fnyser av påstand om at han er «Anonym»

Anne Holt peker ut Egeland som forfatter bak «Kongepudler».

– Til Dagbladet sier hun rett ut at hun er ganske sikker på at det er meg. Hadde det vært faktum hadde jeg tilstått nå, for jeg ville ikke hatt interesse av å skjule det på dette tidspunktet, forteller Tom Egeland til «God kveld Norge».

Det var forrige fredag at Anne Holt sto frem på bloggen sin som forfatter bak «Anonym», og dermed erkjente hun å ha skrevet «Kongepudler» og «Mordet på Anonym».

Et par dager etter snudde hun på flisa, og bekreftet at det hele var ren løgn.

Nå utpeker Anne Holt ut forfatter Tom Egeland som «Anonym».

Hinter mot Egeland

I dag har Holt publisert nok et blogginnlegg, der hun insinuerer at det er Tom Egeland som har harselert over kjendiser i fem år. I syv punkter lister hun opp argumenter som kan peke i Egelands retning.

På sin egen blogg avkrefter Egeland påstanden.

«Så var turen kommet til meg: Er jeg Anonym - forfatteren bak en serie med lett samfunnskritiske romaner? Til glede for journalister med dårlig tid: Svaret er nei».

Egeland blir verken indignert eller forulempet over at Holt nå retter medielyset mot han selv, og mener at dette er noe hun må styre selv.

– Anne Holt får seile sin egen sjø, dette er hennes greie. Jeg innser at jeg nå også blir forbundet med «Anonym», men det er ei heller meg, sier han.

Videre skriver han på bloggen sin:

«Personlig må jeg tilstå at jeg ikke er veeeeldig opptatt av hvem Anonym er. Faktisk tror jeg det kan være flere. Jeg tror at Kagge forlag kanskje leier inn ulike skribenter. Men det er en ren gjetning».

(artikkelen fortsetter under bildet)

Holt (Foto: Yessica Thor, © ep)
Holt (Foto: Yessica Thor, © ep)

Medieekspriment

I et blogginnlegg søndag skriver Anne Holt at avsløringen i bunn og grunn hadde vært et eksperiment fra hennes side. Hennes prosjekt var å peke nese til «fastgrodde journalister som ikke engang leser det de fortere enn svint sender videre på verdensveven».

Dette eksperimentet er Tom Egeland kritisk til.

– Jeg registrerer at hun ser på det som et mediekritisk prosjekt, og jeg synes det er en snodig måte å gjøre det på, sier Egeland til «God kveld Norge».