Branns trener Steinar Nilsen og takker Erik Huseklepp i 2009. (Foto: Schrøder, Tor Erik/SCANPIX)
Branns trener Steinar Nilsen og takker Erik Huseklepp i 2009. (Foto: Schrøder, Tor Erik/SCANPIX)
Erik Huseklepp (Foto: Bendiksby, Terje/SCANPIX)
Erik Huseklepp (Foto: Bendiksby, Terje/SCANPIX)
Erik Huseklepp (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)
Erik Huseklepp (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)

Steinar Nilsen ikke overrasket over manglende Huseklepp-lønn

Den tidligere Italia-proffen forteller at klubbene i Sør-Italia er kjent for å drøye lønnsutbetalinger i inntil tre måneder.

Søndag meldte TV 2 Sporten at Erik Huseklepp ennå ikke har mottatt lønn av sin nye arbeidsgiver AS Bari etter å ha vært drøyt to måneder i klubben.

Samtidig sitter Brann-ledelsen i Bergen og venter på at klubben fra Sør-Italia skal betale første avdrag av det totale overgangssummen på om lag 15 millioner kroner.

Huseklepps tidligere trener i Brann, Steinar Nilsen, spilte i Serie A-klubbene i AC Milan og Napoli i sin aktive spillerkarriere, og har selv erfart at det kan ta inntil tre måneder før lønnen kommer.

– Det der er ikke noen overraskelse at det tar tid med lønnen. Sør for Roma ligger klubbene gjerne et par måneder på etterskudd med lønnsutbetalingene. Det varier mellom to til tre måneder på etterskudd. Det er helt vanlig akkurat der. Dessverre er det blitt en kultur å gjøre det på den måten. Det er noe både spillere og agenter er klar over, men det er selvfølgelig kjedelig for spillerne å vente så lenge på lønningen, sier Nilsen til TV 2 Sporten.

Les mer: Huseklepp har ikke fått lønn i Bari

– Erik får pengene sine
Nilsen mener derfor at Huseklepp bør være tålmodig en måned til, men er trygg på at lønnsutbetalingen er like om hjørnet.

– Erik vil få pengene sine. Det er jeg rimelig sikker på. Også i bakgrunn med at han har vært så dyr investering for klubben. De har ikke råd til å rote med lønnen hans, for da risikerer de å miste investeringen de har gjort. Det er dessuten tøffe sanksjoner mot klubber som roter med lønnsutbetalingene, påpeker han, og legger til:

– Pengene kommer alltid til slutt. I min tid i Italia opplevde jeg aldri at jeg ikke fikk pengene jeg hadde krav på.

Dét er en sannhet med modifikasjoner. I 2001 stoppet Napoli alle lønnsutbetalinger Steinar Nilsen fordi han var langtidsskadd. Nilsen fikk til slutt et millionforlik etter at han først hadde truet klubben med rettssak. Han forteller at det var en frustrerende prosess.

– Det er alltid kjempekjedelig og frustrerende når det pågår, samtidig må man jo bare holde hodet kaldt og la andre mennesker og la jurister ta seg av det. For Erik sin del blir det ikke det en stor problemstilling. Innen en måned vil første lønning på konto, sier Nilsen skråsikkert.

Ikke overrasket
MAX-eksperten tror også at gamleklubben Brann vil få pengene sine til slutt, men mener klubben gjør klokt i å klage saken inn for Uefa.

– Det overrasker meg ikke at Brann ikke har fått pengene sine. Det er dessverre litt slik klubbene i Sør-Italia opererer. Ting tar tid, men jeg er overbevist om at Brann får pengene sine til slutt.

– Synes du det var riktig av Brann å klage saken inn for Uefa?

– Det synes jeg er klokt gjort av Brann å få øverste organ å sende en påminnelse. De har helt sikkert gjort mange henvendelser direkte til Bari, men når det ikke hjelper er det korrekt av dem å koble inn Uefa for å få fortgang i saken.

Han forteller at han ikke ble spurt om råd før Brann solgte Huseklepp til Italia.

– Jeg kunne ha fortalt dem om hvordan det er der nede om jeg hadde blitt forespurt. Det eneste som hjelper der nede er vel bankgarantier og datoer. Da vet man når pengene kommer, avslutter Nilsen.

Serie A i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk