Bohinen Solskjær montasje (Foto: Scanpix (montasje))
Bohinen Solskjær montasje (Foto: Scanpix (montasje))

Bohinen mener Tippeliga-klubbene bør endre lønnsmodell

Lars Bohinen mener norske spillerne bør lønnes mer etter prestasjoner.

I et intervju med TV 2 tidligere denne måneden kom Molde-trener Ole Gunnar Solskjær med kritikk av det han mener er slappe holdninger blant norske fotballspillere.

Savner engelsk vinnerkultur
Den mangeårige Manchester United-proffen uttalte at han tror det er hovedårsaken til at de fleste norske klubber svinger så mye i prestasjonene fra sesong til sesong.

– Det er kun Rosenborg som har kulturen i klubben som har prestert på et bra nivå. I England er det beste lagene stabilt på topp hele tiden. Det er fordi de nullstiller og vet at det som var godt nok i fjor ikke er godt nok i år.

– Vi må hele tiden prøve å bli bedre, finne andre måter å spille på og bli bedre på den måten vi har bestemt oss for å spille på. 99 prosent innsats er 100 prosent mislykket, sa Solskjær TV 2 Sporten.

Får støtte av Dorsin og Rekdal

Mikael Dorsin (Foto: Åserud, Lise/SCANPIX)
Mikael Dorsin (Foto: Åserud, Lise/SCANPIX)

Rosenborg-spiller Mikael Dorsin er vant til å vinne trofeer på fotballbanen. Han mener de andre klubbene i Tippeligaen ville vært mer stabile dersom spillerne hadde hatt bedre holdninger.

– Når man har gjort det bra må man kanskje trene enda litt hardere og være enda mer konsentrert. Man må heve seg et hakk, ikke bare bli værende på stedet hvil, sier Dorsin til TV 2 Sporten.

Solskjær får også støtte av trenerkollega Kjetil Rekdal i Aalesund. Han frykter at norske unggutter fort mister fokus på sportslig utvikling når det blir snakk om høye lønninger.

– En 17- 18-åring som får sin første leasingbil og får godt betalt og blir hauset opp av agenter som snakker om store klubber og så videre; det er mange som tenker i feil ende, mener Rekdal.

Bohinen lanserer ny lønnsmodell

Kjetil
  Rekdal (Foto: TV 2)
Kjetil Rekdal (Foto: TV 2)

TV 2s fotballekspert og tidligere sportssjef i Vålerenga og Stabæk, Lars Bohinen, var i utgangspunktet uenig med at det er dårlige holdninger som gjør at lagene varierer i prestasjonene. I sin blogg skriver han at han først og fremst tror det er salg av gode spillere som har ført til at lag som presterer godt en sesong ikke klarer å følge opp neste sesong.

Bohinen tror imidlertid at norske spillere kan bli for komfortable med lønnen sin, og mener at flere klubber bør vurdere en prestasjonsbasert lønnsmodell for å holde oppe sulten hos spillerne.

– Hvis man for eksempel har en 60-40-fordeling av fast inntekt og bonus, så vil det å ikke være med i førsteelleveren koste litt for mye, sier Bohinen til TV 2 Sporten.

– Det kan sikkert hjelpe. Det er alltid bra med gulrøtter, sier Mikael Dorsin til Bohinens forslag.

Se reportasje om saken i videovinduet øverst.

TV 2 PLAY: Se intervju med Solskjær fra tidligere denne måneden

Bohinen-Solskjær-montasje (Foto: Scanpix (montasje))
Bohinen-Solskjær-montasje (Foto: Scanpix (montasje))