SV vil ikke ha økt satsing på ideelle aktører

Nestleder Bård Vegar Solhjell tapte feiden om ideelle aktørers plass i velferdsstaten under SV-landsmøtet søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Solhjell har tatt til orde for et linjeskifte i retning av en betydelig større satsing på ideell velferd. Men landsmøtet avviste ønsket hans om å stimulere til flere ideelle aktører på bekostning av kommersielle tilbud.

– Landsmøtet vedtok et prinsipprogram som er mer positivt enn noengang når det kommer til ideelle aktører. Det var ikke store forskjeller på mitt utgangspunkt og det som vant fram, sier Solhjell.

Striden handlet i stor grad om valg av ord, for landsmøtet slo tydelig fast at ideelle organisasjoner og stiftelser har sin rettmessige plass i velferdsstaten.

– Ideelle aktører spiller en viktig rolle i dag, og vi vil ikke klippe strengen. Men vi synes ikke at SV skal gå i bresjen for at de skal vokse, sier sentralstyremedlem Jan Olav Andersen, som til daglig leder forhandlingsavdelingen i El & IT-forbundet.

Formuleringen som Andersen støttet, fikk flertall. Den slår fast at SV arbeider for langsiktige og stabile vilkår for ideelle aktører og at partiet motsetter seg at kommersielle tilbud får etablere seg på deres bekostning. (©NTB)