Illustrasjonsbilde (Foto: Åserud, Lise/Scanpix)
Illustrasjonsbilde (Foto: Åserud, Lise/Scanpix)

Norske supportere ramponerte stoler på Ullevaal

– Skuffende, sier stadionsjefen til TV 2 Sporten.

Norge - Danmark 1-1

Etter lørdagens viktige EM-kvalifiseringskamp mot Danmark, hvor Norge sikret ett viktig poeng i sluttminuttene, er ikke alt like festlig dagen derpå.

Et titall stoler på feltet til NSA (Norges Supporterallianse) er ødelagt etter å ha blitt knust og brukket, og stadionsjef Kjell Borgersen setter lite pris på den type behandling.

Må fjerne stoler
– Det er skuffende at norske supportere gjør hærverk på eget anlegg. Vi har ikke talt opp antall stoler, men det er en del som må fjernes på grunn av skadene de er påført, sier Borgersen til TV 2 Sporten.

Likevel har Borgersen noe å glede seg over. Lørdagens oppgjør har blitt omtalt som tiårets viktigste landskamp, og i forkant var det mye snakk om at det kunne bli ampert mellom de norske og danske supporterne. Men utenom de ødelagte stolene er stadionsjefen godt fornøyd med arrangementet.

– Det gikk veldig bra. Det var ikke noe bråk eller tull å snakke om i det hele tatt. Det er jo nesten en hel by som skal inn på stadion, men vi er godt fornøyd med logistikken utenfor arenaen og innslipp gikk helt uproblematisk, sier han.

Les også: Morten Olsen: – Norge var bare farlige på innkast og hjørnespark

Før kampen tok vertene sine forholdsregler.

Var godt forberedt
– Både Ullevaal Stadion og Fotballforbundet har hele veien hatt tett kontakt med politiet som hadde en stor etterretning til å følge danskene nøye fra de forlot Danmark. Vi var godt forberedt og satte inn ekstra mannskap til denne kampen, og det hele gikk knirkefritt.

EM-kvaliken i altomfotball.no: Terminliste | Statistikk

Da kampen nærmet seg slutten ble det opplyst over høyttaleranlegget at de danske supporterne skulle holdes igjen 15 minutter, men Borgersen avviser at det var på grunn av danskenes oppførsel.

– Det er normal praksis og avgjørelsen ble tatt basert på ren logistikk. Vi opererer slik på alle kamper som er utsolgt og som har så mange bortesupportere. Med 2500 dansker på besøk besluttet politiet å holde dem igjen for å gi større flyt utenfor arenaen etter kampslutt, sier Borgersen.