Uroen brer om seg i Syria

Opprøret mot president Bashar al-Assad er i ferd med å spre seg i Syria. Lørdag ble det meldt om uro og sammenstøt i flere byer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Skarpskyttere fra de syriske sikkerhetsstyrkene drepte to personer i havnebyen Latakia lørdag, opplyser en syrisk tjenestemann og syriske aktivister i eksil. Fredag ble fire personer drept i den samme byen.

Også i byene Homs, Sanamen og Deraa er det meldt om drap etter at uroen brøt ut den 15. mars. Syriske tjenestemenn har bekreftet at 27 personer er drept, deriblant 20 demonstranter.

I byen Tafas sør i landet skal en politistasjon og de lokale kontorene til det regjerende Baath-partiet ha blitt kilder stukket i brann lørdag av folk som deltok i en sørgemarsj for en demonstrant som ble drept dagen før.

Flere tusen personer deltok i markeringen. Demonstranten Kamal Baradan ble drept i sammenstøt mellom demonstranter og sikkerhetsstyrker i Deraa.

Også i Deraa samlet demonstranter seg lørdag, og syriske sikkerhetsstyrker skjøt med tåregass for å spre folkemengden, ifølge en lokal kilde. (©NTB)