Lucas Leiva (Foto: MARK ROBINSON/Afp)
Lucas Leiva (Foto: MARK ROBINSON/Afp)

– Å spille for Liverpool er som å spille for Brasil

Lucas Leiva føler presset på Anfield.

Fotballgale Brasil og fotballgale Liverpool er forent gjennom tilstedeværelsen til Lucas Leiva.

Midtbanemannen mener det å spille for de to lagene er mye av det samme.

– Det å spille for Liverpool gir samme type press som når jeg representerer landet mitt. Både Liverpool-fansen og Brasil-fansen har en veldig lav toleranse for tap, og ingen av dem vil nøle med å kreve mer fra laget. Når du spiller for Liverpool er det som om det er brasilianere som ser på deg, sier Lucas i et intervju med The Guardian.

Rollebytte
Mano Menezes har tatt over Brasil, og der har Lucas spilt de fem siste kampene. Menezes var Lucas' trener da han spilte i Gremio, men ble brukt i en annen rolle enn den han har i Liverpool.

– I Gremio hadde jeg full frihet til å gå fremover og delta i angrep. Men ting forandret seg i Liverpool, der jeg stort sett blir brukt som anker. Denne overgangen tok tid, og det gjorde at det ble enda vanskeligere å finne seg til rette. Det var nødvendig å bevise overfor Mano at jeg fortsatt kunne gjøre en god jobb, sier 24-åringen.

Lucas Leiva og Lionel Messi (Foto: OSAMA FAISAL/Ap)
Lucas Leiva og Lionel Messi (Foto: OSAMA FAISAL/Ap)

Lucas innrømmer lett at det var perioder i begynnelsen av Liverpool-karrieren da han slet.

– Ting så ikke bra ut, og noen supportere var åpenbart ikke fornøyde. Jeg syns fortsatt at folk må se det store bildet. Overgangen til Liverpool representerte et nytt land, et nytt språk, og ikke minst den ikke uvesentlige detaljen at jeg bare var 20 år gammel, og kom til en av de mest tradisjonsrike klubbene i en av de mest krevende ligaene i verden, sier brasilianeren.

Støtter Hodgson
Selv om hans tidligere sjef Roy Hodgson måtte forlate klubben etter dårlige resultater, mener Lucas at det ikke går an å kritisere Hodgson for mye. Hans endelikt var mest et resultat av uheldige omstendigheter.

– Roy hadde simpelthen med seg en filosofi som ikke fungerte i laget den gangen, og det er verken den første eller siste gangen noe slikt skjer. Ryktet om at vi ikke jobbet hardt nok er bare tull. Det å stille spørsmål med Roys kapasitet som manager er også bare tull. Han gjorde en fantastisk jobb i Fulham, og nå gjør han det bra med West Bromwich, sier Lucas.

Inspirerende Kenny
Med Kenny Dalglish tilbake i Liverpool har mye forandret seg i klubben. For Lucas er 3-1-seieren mot Manchester United et godt eksempel på hvordan Dalglish har forandret mentaliteten til spillerne.

– Den uken kampen skulle spilles snakket Dalglish om de mulige lagoppstillingene til United, og gjorde det klart for oss hvor viktig det var å gi dem en dose av deres egen medisin. Han snakket om og om igjen om å kvele midtbanen deres. Vi hadde en strålende ettermiddag gjennom å gjøre det han fortalte oss. Mantraet hans er: «Gjør det enkelt, og jobb sammen.»