BEKLAGER: Siv Jensen sier partiet vil ettergå saken, og sørge for at de i alle fall for fremtiden ikke gjør den samme feilen. (Foto: TV 2)
BEKLAGER: Siv Jensen sier partiet vil ettergå saken, og sørge for at de i alle fall for fremtiden ikke gjør den samme feilen. (Foto: TV 2)

Siv Jensen: – Partiet ikke tjent med at jeg går av nå

Siv Jensen vil ikke trekke seg, men påpeker at det er opp til partiet å avgjøre om hun får fortsette.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Flere sentrale Frp-ere mener ledelsen bør vurdere sin avgang i kjølvannet av Birkedal-saken.

– Bør vurdere å trekke seg

Lengst går Frp-veteran og ordførerkandidat på Tjøme Per Ove Width. I VG lørdag sier han at både Jensen og generalsekretær Geir Mo mangler vurderingsevne og at ledelsen har forsøkt å dysse ned saken.

Les også: – Jensen bør vurdere å trekke seg

– Har gjort det jeg skal

Jensen sier hun har respekt for at folk innad i Fremskrittspartiet er sterkt uenige i håndteringen.

– Men jeg har altså gjort det partiet har ment at jeg skal gjøre. Og da må vi først og fremst se på om vi skal endre regelverket for behandling av slike saker. Men jeg tror ikke partiet er tjent med at jeg går av nå. Etter min oppfatning har jeg gjort det jeg skal. Så får partiet avgjøre om de er enige i det, sier Jensen til NTB lørdag.

Hun vil ikke gå i noen diskusjon i mediene med Width, Telemark Frp-leder Lars Lindskog, gruppeleder Svenn Kristiansen i Oslo eller noen av de andre som har kritisert ledelsen i saken. Men hun sier hun vil imøtegå all kritikk i interne organer.

Vil ha oppvask

Jensen er imidlertid enig med de åtte fylkeslederne som i Dagsavisen lørdag krever intern oppvask rundt partiets håndtering av saken.

– Dette vil jeg insistere på selv. Jeg vil også, så snart vi har fått ro i saken, ta initiativ til en evaluering av vårt eget regelverk i slike saker. Varsling av foreldre i saker som gjelder mindreårige er helt opplagt noe vi må vurdere, sier Frp-lederen. (©NTB)