jamie hood (Foto: ABC)
jamie hood (Foto: ABC)

Gisseltakerens eneste krav: «Overgir meg på direktesendt tv»

Her får han kravet sitt oppfylt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I fire dager hadde Jamie Hood (33) vært på flukt etter å ha skutt og drept en politimann og såret en annen.

Tok familie til fange

Politiet kom stadig nærmere og fredag kveld klarte de å spore ham opp til et hus der venner av ham bodde i Athens, Georgia i USA.

Men da Hood oppdaget at huset ble omringet av store politistyrker og at veiene rundt ble avsperret, tok han familien i huset til fange.

Ti år tidligere var broren hans blitt drept av politiet. Hood, som var ruset på kokain, fryktet han ville lide samme skjebne.

Lovet ham sikkerhet

– Han var overbevist om at han ville bli drept av politiet, sier leder for det etterforskningsenheten, Vernon Keenan til nyhetsbyrået AP.

I løpet av kvelden måtte han gi løfter på tv om at politiet ikke hadde til hensikt å skade Hood.

Men gisseltakeren hadde ett krav for å overgi seg. Han ville ha tv-kameraer til stede som skulle filme og sende overgivelsen direkte på tv. Bare da ville han føle seg trygg på at han ikke ville bli drept.

For åpent kamera

Etter over seks timers forhandlinger, gikk politiet med på kravet. De fryktet for at Hood ville skade de ni gislene, hvorav tre av dem var barn, dersom de ikke ga etter.

Først ble fire gisler løslatt og to timer senere kom også resten ut, sammen med Hood. Tv-kameraene filmet det hele, mens Hood kom ut i bar overkropp med hendene over hodet.

Han ble påsatt håndjern og ført inn i politibilen.

– Behandlet oss bra

Quinton Riden var et av gislene i huset. Ifølge ham ble ingen i familien truet eller skadet av Hood.

– Jamie gjorde ingenting mot oss. Han behandlet oss som familie, sier han til AP lørdag.

Hood er tidligere dømt for væpnet ran og har et langt rulleblad. Nå venter også etterforskning for drap, drapsforsøk og kidnapping.