Vanebo: - Kunne ikke gjort noe annerledes

Nåværende FpU-formann Ove A. Vanebo mener han ga god støtte til 15-åringen da han fikk høre om overgrepsanklagene i 2008. Han mener det var riktig å ikke gå til politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Overfor Drammens Tidende forteller Vanebo at han fikk sjokk og ble svimmel da fornærmede tok kontakt. Hokksund-politikeren hadde da nettopp overtatt ledervervet i Fremskrittspartiets Ungdom (FpU) etter Trond Birkedal.

- Jeg var jusstudent og var derfor opptatt av å høre begge parter. Det var veldig tungt fordi jeg hadde jobbet nært med han, men jeg syns jeg klarte å fortrenge det ganske raskt. Man blir kynisk av å være i politikken, sier han.

Konfrontert med anklagene benektet Birkedal og tok kontakt med advokat. Vanebo varslet deretter generalsekretær Geir Mo. Han sier det er trist at den nå 17 år gamle gutten mener partiet ikke støttet ham nok.

- Vi ga beskjed om at dersom han ønsket ytterligere hjelp, så skulle vi bistå med det. Også dersom han ønsket å anmelde, sier Vanebo, som står fast på at verken han eller partiet har handlet galt.

- Jeg har aldri fått signaler om at noen ikke er fornøyd. Også nå når saken dukket opp igjen, har jeg tilbudt ham psykolog. Her føler jeg at jeg ikke kunne ha gjort noe annerledes. Samtidig er jeg ydmyk og åpen for at vi kan endre på regelverket i fremtiden, sier han. (©NTB)