Siv Jensen visste om sexpåstander i 2009

Siv Jensen har for første gang bekreftet at hun ble informert om sexpåstandene mot Trond Birkedal høsten 2009.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ifølge aftenposten.no ble Siv Jensen informerte om sexpåstander fra en 15 år gammel gutt høsten 2009.

Det var generalsekretær Geir A. Mo som informerte partilederen. Innrømmelsen kommer etter at Aftenposten fredag kveld konfronterte Frp-leder Siv Jensen med uttalelser partiets generalsekretær Geir A. Mo kommer med til Aftenposten lørdag.

Siv Jensen har ikke selv vært tilgjengelig for Aftenposten fredag kveld, men bekrefter at hun var orientert gjennom sin kommunikasjonsrådgiver Frode Martin Stie.

– FpU-lederen sier han visste

Også lederen for Fremskrittspartiets Ungdom (FpU), Ove Vanebo, har fredag kveld bekreftet at han var orientert om sexanklagene 15-åringen rettet mot Trond Birkedal.

Etter tidligere å ha nektet å svare på om han visste om saken som ble kjent for offentligheten i begynnelse av uken, innrømmet Vanebo fredag at han ble varslet om den, melder VG Nett.

– Har tilbudt ham bistand

Vanebo avviser derimot rykter om at han skal ha bedt 15-åringen om å slutte å spre rykter.

– Jeg har aldri bedt folk om å holde kjeft. Tvert imot har vi tilbudt ham bistand og hjelp i forbindelse med denne saken, sier FpU-lederen til VG Nett. Fredag holdt Fremskrittspartiets ungdomsorganisasjon sentralstyremøte. Der ble det konkludert med at Vanebos håndterte saken på en tilfredsstillende måte.

Beklager overfor 15-åringen

Frp-leder Siv Jensen innrømmet fredag at partiet ikke tok kontakt med den 15 år gamle guttens foreldre da han fortalte at om seksuelle overgrep. Jensen sa hun er lei seg hvis gutten ikke har fått god nok oppfølging.

– Hvis vår omsorg og veiledning overfor ham ikke har vært god nok, så synes jeg det er veldig synd å høre, sa Jensen.

(NTB/TV2)