Mann pågrepet for drap på norskpakistaner

Pakistansk politi har pågrepet en mann for å være delaktig i drap på norsk-pakistanske Abdul Rehman, som forsvant i landet i 2005.

Ifølge politisjefen i Kharian-distriktet, hvor pågripelsen skjedde, har den arrestert mannen innrømmet delaktighet i drap på 54 år gamle Rehman, skriver Aftenposten.

– Jeg kan bekrefte at vi har foretatt en ny arrestasjon i saken. Den drapsmistenkte har innrømmet forholdet under politiavhør. Han ble lovet penger, og dette skal ha vært motivet for drapet, sier politisjef Sultan Meeran.

Politiet i Pakistan har jobbet ut fra en teori om at Rehman er drept helt siden han forsvant i oktober 2005. I oktober i fjor ble en annen mistenkt i saken arrestert, og politiet utelukker ikke at det kan bli flere pågripelser.

Rehman er norsk statsborger og har familie i Østfold. Saken er også blitt etterforsket av Østfold politidistrikt. Verken de eller politiets sambandsperson i Pakistan vil kommentere den nye utviklingen i saken.

Rehman ble sist sett 21. oktober 2005, da han satte seg på motorsykkelen til mannen som ble arrestert i oktober i fjor. Den mistenkte reiste senere til Oman, men kom tilbake til Pakistan i 2007. Der skaffet han seg midlertidig til beskyttelse mot arrestasjon. Senere ble han likevel arrestert, men løslatt mot kausjon. Dette ble omgjort, og mannen sitter nå varetektsfengslet.

Rehman er aldri blitt funnet, og det er få tekniske beviser i saken. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2