Calico Cooper (Foto: Frazer Harrison, © pb)
Calico Cooper (Foto: Frazer Harrison, © pb)

Alice Coopers datter: — Pappa slår meg ganske hardt

Men far og datter er verdens beste venner.

De som har sett Alice Cooper live, vet at det tidvis går svært brutalt for seg under hans teatralske konserter, som er spekket med vold, gørr og andre horror-effekter.

Det som ikke er like kjent er at en av den som får gjennomgå på scenen, er hans eldste datter Calico. Da hun var 16 år ansatte rockestjernen henne som performanceartist og tok henne med ut på turne.

Slag og spark

Calico spiller ulike roller på scenen. Hun har vært alt fra Britney Spears til sykepleier, men uansett hvilken karakter hun spiller, så ender det ofte med slag, spark eller kvelning. Enten det er hun som gir faren juling, eller motsatt.

Og selv om volden selvsagt er skuespill, så betyr ikke det at den ikke er smertefull.

— Når pappa slår, så slår han ganske hardt, og vi skader hverandre på scenen hele tiden, forteller Calico til God Kveld Norge.

12 år langt samarbeid

Til nå har far og datter turnert sammen i tolv år, og de har rukket å bygge opp et nært og varmt forhold.

— Etter en slik utblåsning på scenen som en konsert er, så er det sjelden vi krangler. Alt blir liksom så trivielt etter det. Og vi er verdens beste venner, mamma og pappa er mine faste holdepunkt. Uansett hva som skjer, så vet jeg at de alltid kommer til å være der for meg, sier hun.

Som rockestjernedatter har hun heller aldri følt noe behov for å opponere mot foreldrene.

— Hvordan skulle jeg ha gjort opprør? Jeg kunne ikke ha farget håret blått eller sånne ting som ungdom vanligvis gjør, påpeker hun.

Men Calico hun vet også hvordan hun skal irritere pappa Alice, hvis hun virkelig vil.

— Jeg har spilt en del countrymusikk høyt for å ergre ham litt, men det er også alt, smiler hun.