Lenea (Foto: Pål Bergstad, © ps)
Lenea (Foto: Pål Bergstad, © ps)

Lene Alexandra: – Oppmerksomhet var en rus for meg

Kjendisen hadde ikke kontroll over eget liv.

Lenge var underholdningsbransjen og det å bli sett, det viktigste i livet til Lene Alexandra Øien .

Hun oppnådde kjendisstatus gjennom tv-programmet «Robinson-ekspedisjonen» i 2004, og skapte furore da hun og venninnen Aylar Lie hevdet å ha tilbrakt en natt med superstjernen Robbie Williams samme år.

– Før så var oppmerksomhet en slags rus for meg. Jeg trengte den oppmerksomheten for å føle at jeg var verdt noe. Selvfølelsen gikk opp og ned med resultatene og hvor mye jeg var i media, forteller Lene Alexandra Øien i et åpenhjertig intervju med «God kveld Norge».

Styrt av media

I dag har pipa fått en annen lyd, og røde løpere og avisoppslag er ikke like viktig for den tidligere modellen.

– At jeg nå ikke er desperat etter å være i media, gjør det lettere å være fornøyd med meg selv også. I flere år ble jeg kontrollert og styrt av media. Jeg hadde ikke kontroll over mitt eget liv.

Helomvendingen kom for tre år siden da Lene Alexandra innså at hun ikke hadde lyst å fortsette på stien hun var i ferd med å gå. Da la hun puppe-popen på hylla, og kvittet seg med uromomenter som Christer Falck, og gjorde alt hun kunne for å distansere seg fra modellstemplet.

– Når jeg var boobs-Lene, så jobbet jeg beinhardt. Jeg var blodseriøs. Jeg spilte rollen 110 prosent, og derfor tenkte folk at jeg var blåst. Folk tror jo det den dag i dag også. Det var det som var målet, men det er veldig krevende å endre et merkevare.

Lang vei å gå

Popstjernen forteller også «God kveld Norge» om den tøffe tiden med psykiske lidelser, og har brukt lang tid på å føle seg sterk nok mentalt.

– Nå er jeg vel så frisk som jeg noen gang har vært. Det føles veldig deilig. Men selvfølgelig, plutselig går man på en smell. Det kan jo skje med alle. Jeg er veldig åpen om det med psykiske lidelser. Jeg snakker like lett om psykiske lidelser som forkjølelse. Jeg synes seriøst at selvfølelse burde vært et fag på skolen.