Thor Hushovd. (Foto: Yves Logghe/Ap)
Thor Hushovd. (Foto: Yves Logghe/Ap)

Hushovd sykler Gent-Wevelgem

Som kompensasjon for velt og et mislykket Milano-San Remo, har verdensmester Thor Hushovd (33) bestemt seg for å sykle klassikeren Gent-Wevelgem søndag.

Se Critérium International direkte på TV 2 Sport og TV 2 Sumo lørdag kl. 15.50.
Søndag 27. mars: Gent-Wevelgem direkte på TV 2 Sport og TV 2 Sumo kl. 14.10, etterfulgt av Critérium International kl. 17.00.

I utgangspunktet skulle Thor Hushovd bare kjøre lørdagens E3 Harelbeke og ikke søndagens Gent-Wevelgem. Nå har sørlendingen med regnbuetrøyen bestemt seg for å kjøre begge rittene.

- Arrangøren av Gent-Wevelgem vil selvfølgelig gjerne ha med Thor, men et like viktig poeng er at han ikke var med i finalen i Milano-Sanremo sist lørdag og derfor ønsker han å få kjørt to løp denne helgen. Samtidig har han hatt noen rolige dager treningsmessig på grunn av kræsjen forrige helg så sånn sett passer det bra å få to løp i beina, forklarer Hushovds trener Atle Kvålsvoll til TV 2 Sporten.

Hvordan går det med smellen han fikk i hoften?

- Det går bra. Han har vært hos osteopat og fått 'snekret' sammen hoften, forteller Kvålsvoll på telefon fra Frankrike hvor han som sportsdirektør i Plussbank Cervélo, leder det norske laget i Tour de Normandie.

Thor Hushovd vant Gent-Wevelgem i 2006. Om det blir en ny triumf på søndag gjenstår å se.

- Hvor hardt Thor kommer til å kjøre på søndag er avhengig av hva som skjer i Harelbeke på lørdagen, avslutter Atle Kvålsvoll.

Rasch, Kristoff og Arvesen hjelperyttere
Fire nordmenn blir å finne på start i TV 2 Sport-sendte Gent-Wevelgem søndag. Thor Hushovd får med seg kompis og trofast hjelperytter, Gabriel Rasch, mens Alexander Kristoff er med på BMCs lag og Kurt Asle Arvesen på Sky.

Les også: Edvald Boasson Hagen dropper ritt i helgen

- Jeg er i veldig bra form. Hvilken oppgave jeg får i de to rittene er ikke helt avklart ennå. Det kan være at jeg skal sitte med Thor og beskytte han fra vær og vind. Og det er jo den beste oppgaven, sier Gabriel Rasch til TV 2 Sporten.

Alexander Kristoff må nok også belage seg på å være hjelperytter, men en skal ikke se bort fra at den spurtsterke 23-åringen kan være med å kjempe om en topplassering hvis det blir massespurt.

- Vi har fire ryttere som er meget sterke og i god form. Alessandro Ballan, Greg Van Avermat, Marcus Burghardt og George Hincapie er våre ryttere som skal beskyttes. Hvem det til slutt skal kjøres for er avhengig av rittets utvikling, om det går et tidlig brudd, eller vinden. Jeg tror vinden kan bli en viktig faktor på søndag, sier BMCs sportsdirektør Fabio Baldato til lagets hjemmeside.

Veteran Hincapie: - Jeg føler meg bedre enn noen gang
Akkurat som Thor Hushovd og Edvald Boasson Hagen (2009) har også George Hincapie vunnet Gent-Wevelgem. I 2001 gikk han til topps etter en tett spurt mot nederlenderen Leon Van Bon.

37-åringen fra New York er eneste amerikaner som har vunnet den belgiske semiklassikeren. Og veteranen er optimistisk med tanke på ny suksess.

- Jeg føler meg bedre enn noen gang. Jeg har hatt en god uke med trening. Opplegget mitt i år har vært å trene hjemme i februar, så starte i Tirreno for å være i best mulig form for de kommende tre ukene med ritt, forteller George Hincapie.