Roast
Roast

– Det siste du kom med er han derre jævla Tandoori-Åge!

Jonna Støme fleipet med Jan Fredrik Karlsen og dro inn Chand Torsvik som ikke var til stede.

TVNorges storsatsning «Roast» skal hylle, men samtidig drite ut, gjestene sine.

I programmet deltar noen av Norges største kjendiser, som Thomas Giertsen , Jan Fredrik Karlsen , Bård Tufte Johansen og Elisabeth Andreassen .

Det er en tøff tone i programmet, hvor poenget er at alt kan tulles med blant de involverte gjestene.

– «Roast» er det motsatte av det jeg står for som artist og menneske

Men langt fra alle liker tonen i programmet.

X Factor-vinner Chand Torsvik har tidligere snakket om at han ble stygt mobbet i barndommen, og jobber nå aktivt mot mobbing i organisasjonen MOT.

Nå går han ut mot «Roast», der hans tidligere manager Jan Fredrik Karlsen har deltatt.

– Som MOT-ambassadør så synes jeg at det her er det motsatte av det jeg står for som artist og som menneske. MOT handler om å forebygge mobbing, og «Roast» synes jeg ikke blir noe bra TV-underholdning, sier Chand til «God kveld Norge».

Om Chand: – Han snakker den jævligste dialekten i Norge

Dette sa komiker Jonna Støme i første program av «Roast» da Jan Fredrik Karlsen var hedersgjest.

– Og du parodierer han rundt som en sirkusartist over hele Norge. «Se! Kom og se – han snakker norsk!» Han snakker til og med den jævligste dialekten i Norge: Inntrønder! sa komiker Jonna Støme fra talerstolen i TVNorge-programmet.

TVNorge: – Synd at Chand Torsvik føler seg mobbet

Informasjonssjef i TVNorge, Svein Tore Bergestuen , beklager at Chand ikke liker innholdet i «Roast».

Samtidig hevder han at ordlyden ikke er så ille, siden «Chand Torsvik er mye mer populær enn Jonna Støme».

– Det er selvfølgelig synd at Chand Torsvik føler seg mobbet når hele poenget var å grille Jan Fredrik Karlsen for hans management. Så er det samtidig veldig lettvint å kalle sånt for mobbing, men mobbing kjennetegnes først og fremst ved at mobberen er mye sterkere enn mobbeofferet. Og i «Roast» er hele poenget motsatt, de som er der og snakkes om er mye sterkere. Chand Torsvik er mye mer populær enn Jonna Støme, sier Bergestuen til «God kveld Norge».

Det utsagnet er ikke MOT-representant Tore Sandnes enig i.

– Vi synes det er langt over streken når de begynner å drite ut folk som ikke er der, og da synes jeg vi kan kalle det for mobbe-TV, sier han.

Chand og Jan Fredrik skiller lag

Jonna Støme gikk langt i karakteristikkene av Chand under «Roast».

– Det siste du kom med er han derre jævla Tandoori-Åge. Chand! Når du sitter som ei gammel bestemor og hyller han: «Du er så flink, Chand», bare fordi han snakker norsk! sa komiker Jonna Støme i programmet, og høster latter fra blant andre Jan Fredrik Karlsen.

Karlsen og Torsvik skilte nylig lag profesjonelt, men Jan Fredrik benekter at det Chand opplever som mobbing i programmet er årsaken til bruddet mellom de to.

– Det er ingen sammenheng mellom «Roast» og at vi ikke jobber sammen. Det ble vi enig om lenge før det programmet. Da drar du strikken langt og er på ville veier. Den sammenhengen klarer ikke engang en atomfysiker å beregne. Men at Chand reagerer på «Roast» er han berettiget til. Men det var altså en forhåndsskrevet tekst av Jonna Støme hvor han hadde tatt med dette om Chand. Det var jo jeg som ble tatt mesteparten av tiden i det programmet, sier Karlsen.

– Det er jo mobbe-TV på høyt nivå

Komiker Trine Lise Olsen, som vant «Den norske humor» og som tidligere i år hadde over 1,4 millioner seere på sitt NRK-humorprogram «Lille Billefjord», tar avstand fra sjargongen i programmet «Roast».

– Det er jo mobbe-TV på høyt nivå. Jeg prøver å holde meg unna det å gjøre narr av folk i min humor. Jeg liker det ikke, men det er min type humor, sier hun til «God kveld Norge».