Chand og Jan Fredrik (Foto: Thomas Reisæter/)
Chand og Jan Fredrik (Foto: Thomas Reisæter/)

Brudd mellom Jan Fredrik Karlsen og X Factor-Chand

Skal ikke lenger samarbeide om artistens karriere.

Chand Torsvik ble norgeskjent da han vant «X-Factor» i 2009.

Karlsen, som var Chands mentor gjennom programmet, tok samarbeidet videre da han ble artistens manager etter programmet.

Avsluttet samarbeidet med Chand

Men nå kan «God kveld Norge» avsløre at det er brudd mellom Jan Fredrik Karlsens Playroom og X Factor-vinneren.

– For oss var det naturlig å slippe Chand da han flyttet tilbake til Trondheim. Det var bedre at de der opp tok Chands karriere videre. Det var en hjertelig avskjed, sier Jan Fredrik Karlsen til «God kveld Norge».

– Så det var ingen uoverensstemmelser?

– Overhodet ikke. Chand er en fantastisk artist som jeg bet meg merke i allerede på første audition. Vi utviklet ham til en levedyktig artist utenom TV-programmet og han fikk også et godt platesalg, sier Karlsen.

Til topps med selvskrevet låt

Og etter suksessen Chand har hatt etter X Factor kan trolig både Karlsen og Playroom le hele veien til banken.

I forbindelse med «X-Factor»-seieren uttalte Karlsen at 2010 skulle bli et Chand-omania år, og sammen skulle de spre gleden til det norske folk.

Chand Torsvik tok dommerne – og seerne – med storm allerede fra første audition da han fremførte «Diamanten». Chand ble omtalt som prinsen av trønderrock, og fikk oppmerksomhet fra fjern og nær. Til og med statsminister Jens Stoltenberg heiet på Chand igjennom hele konkurransen.

Etter tre dager på markedet gikk «Diamanten» rett inn på 1. plass på VG-lista, og albumet «kongeriket Norge» solgte til gull på bare en uke.

Reagerer på TVNorge-program

Chand Torsvik er ambassadør for organisasjonen MOT, som blant annet jobber mot mobbing.

Artisten går denne uken ut mot programmet «Roast» på TVNorge, der Jan Fredrik Karlsen fikk passet sitt påskrevet når det gjelder samarbeidet med trønderartisten.

– Det siste du kom med er han derre jævla Tandoori-Åge. Chand! Når du sitter som ei gammel bestemor og hyller han: «Du er så flink, Chand», bare fordi han snakker norsk! sier komiker Jonna Støme i programmet, og høster latter fra blant andre Jan Fredrik Karlsen.

Men Karlsen benekter at det Chand opplever som mobbing i programmet er årsaken til bruddet mellom de to.

– Det er ingen sammenheng mellom «Roast» og at vi ikke jobber sammen. Det ble vi enig om lenge før det programmet. Da drar du strikken langt og er på ville veier. Den sammenhengen klarer ikke engang en atomfysiker å beregne. Men at Chand reagerer på «Roast» er han berettiget til. Men det var altså en forhåndsskrevet tekst av Jonna Støme hvor han hadde tatt med dette om Chand. Det var jo jeg som ble tatt mesteparten av tiden i det programmet, sier Karlsen.

Karlsen knyttet til en rekke talent-artister

Karlsens management og eventselskap, Playroom, har en rekke ganger knyttet til seg talenter som har gjort suksess i store sangkonkurranser. Kurt Nilsen og Alejandro Fuentes gjorde enorm suksess gjennom de første sesongene av «Idol», og Karlsen har representert dem siden.

I fjor høst gjorde Mohamed Abdi Farah , bedre kjent som «Mo», suksess i «X-Factor», og ble knyttet til selskapet kort tid etter.

Da Erlend Bratland vant den første sesongen av «Norske Talenter» i 2008, var Karlsen kjapt på banen om representere sangfuglen. Samarbeidet ble senere brutt.

– Chand ville hjem til Trøndelag

Chand Torsvik er nå signert ved artistbyrået Intromusic, og har fått nyy talsperson i artistansvarlig Morten Skaget.

– De avsluttet samarbeidet etter ønske fra artist og management. Chand ville hjem til Trøndelag, og Playroom var helt enige i det. Chand tok kontakt med oss etter at det ble klart at samarbeidet mellom han og Playroom var avsluttet. Vi har hatt god dialog med Playroom. Nå er han hjemme i Trøndelag, og er klar til å gjøre spillejobber hovdedsakelig i Trøndelag og områdene rundt i sommer. Chand skriver også låter til ny plate og øver med band.