Nancy Kissel på vei til retten i en politibil. (Foto: str/AP)
Nancy Kissel på vei til retten i en politibil. (Foto: str/AP)

Hun drepte sin søkkrike ektemann med milkshake

Dømt for uaktsomt drap med forgiftet milkshake og metalldekorasjon i Hong Kong.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Drapet på den velstående bankmannen Robert Kissel rystet finansmiljøet i Hong Kong høsten 2003. Kona Nancy ble raskt mistenkt for å stå bak – og metoden var lite annet enn utspekulert:

Hun skal nemlig ha fått deres seks år gamle datter til å gi ham en jordbærmilkshake proppet full av sovemedisiner.

Deretter skal hun, mens mannen lå svimeslått, ha sendt barna ut av leiligheten. Så slo hun ham gjentatte ganger i hodet med en pyntegjenstand av metall.

Det hele ble rundet av med at hun rullet et gulvteppe rundt liket – og gjemte det i et kott i leiligheten.

Enstemmig jury

– Drapet var planlagt i detalj, sier aktor i saken, David Perry.

Nå har juryen felt en knusende, enstemmig dom etter den 47 dager lange ankesaken mot trebarnsmoren. Hun risikerer å sitte bak lås og slå resten av livet.

– Vi finner Nancy Ann Kissel skyldig i drap, sa formannen i den ni mann store juryen ifølge AFP. Men selv om drapshandlingen virker iskald, er Kissel likevel dømt for å ha opptrådt uaktsomt.

Leide privatdetektiv

Da saken ble rullet opp for om lag sju år siden, ga det hele verden et unikt innblikk i hvordan ekteskapet til det profilerte paret gikk til grunne. Nancy og Robert giftet seg i 1989.

I 1997 flyttet de til Hong Kong, der Robert fikk en toppstilling i Asia-divisjonen til investeringsbanken Goldman Sachs'. I 2000 ble han headhuntet til konkurrenten Merrill Lynch.

Sommeren 2003 hadde Nancy et sidesprang med elektrikeren Michael Del Priore, som hadde utført flere oppdrag i parets hjem i Vermont.

Robert hadde imidlertid mistanke om at kona muligens ikke var så trofast som han foretrakk.

Han fikk derfor en privatdetektiv til å holde øye med henne. I tillegg installerte han spionprogramvare på PC-en hennes.

Da hun ble pågrepet hevdet hun at hun handlet i selvforsvar. Hun forsøkte å fremstille ektemannen som et arbeidsnarkomant sexmonster som jevnlig misbrukte kokain og voldtok henne.

Men etterforskerne avdekket at hun flere ganger i dagene etter drapet snakket med Del Priore på telefonen. Dét styrket mistanken mot henne.