Alvorlig skadd etter snøskred i Hammerfest

Tilstanden er alvorlig for en av de tre som ble tatt av et snøskred i Hammerfest torsdag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tre menn i alderen 19 til 31 år var ute på en skutertur da de ble tatt av raset i Reindalen utenfor Hammerfest torsdag kveld. Politiet ble varslet klokken 21.40.

To personer kom seg ut av skredet, mens sistemann var en periode savnet. Ifølge Finnmark Dagblad ble han funnet ved 22-tiden og sendt til sykehus.

Ifølge Vestfinnmark politidistrikt opplyser Helse Finnmark at tilstanden til en av de tre, en 19-åring, skal være kritisk, mens de andre to skal ha sluppet fra det med lettere skader. Alle ble sendt til Hammerfest sykehus

Skredet gikk i Reindalen et lite stykke nord for Hammerfest sentrum. Alle de tre som ble tatt av skredet, er hjemmehørende i Hammerfest, og kommunens kriseteam er varslet.

– Politiet har rykket ut sammen med mannskaper fra brannvesenet, Røde Kors og et helikopter fra Hovedredningssentralen, sa operasjonsleder Jan-Olav Schjølberg i Vestfinnmark politidistrikt til NTB kort tid etter raset, da det ble satt i gang søk etter personen som var savnet.

Politiet har nå også sendt ut mannskaper fra Hammerfest Røde Kors for å sjekke at eventuelle andre skutere i området har trukket seg ut.

Politiet advarer mot stor skredfare i Vest-Finnmark og oppfordrer folk til å være forsiktige ved ferdsel i fjellet. (©NTB)