Lindegaard (Foto: Larsen, Jens Nørgaard/Scanpix)
Lindegaard (Foto: Larsen, Jens Nørgaard/Scanpix)

Lindegaard vil at hele Norge skal stoppe opp

Mener at nordmenn bør ta fri fra jobben for å få med seg kampen på lørdag.

3449992

Se saken i videovinduet øverst!

København (TV 2 Sporten): I vinter ble den danske målvakten Anders Lindegaard solgt fra Aalesund til Manchester United. Selv om Lindegaard har forlatt Norge, er det et land han har mange gode minner fra.

– Jeg har et fantastisk forhold til Norge og det norske folk, og jeg har fantastisk mange norske venner, forteller Lindegaard til TV 2 Sporten.

– Jeg trivdes veldig bra, og ble tatt veldig godt imot i Norge. Det er et land som betyr mye for meg.

Tror at Danmark vinner
Lindegaard legger ikke skjul på at han er imponert over prestasjonene til det norske landslaget så langt i EM-kvalifiseringen.

– Dere har prestert fantastisk bra. Jeg vet ikke om dere har spilt god fotball – det får dere jo sjelden kreditt for fra oss dansker. Jeg har ikke sett kampene, men dere har i alle fall skapt noen fantastisk flotte resultater, sier Lindegaard.

EM-kvaliken i altomfotball.no: Terminliste | Statistikk

Likevel synes han at Danmark bør vinne kampen.

– Jeg mener fortsatt at vi har et bedre lag på papiret. Klarer vi å få det optimale ut av laget, og gjennomføre en god kamp i Oslo, så tror jeg på dansk seier.

– Legg ned landet
Lindegaard selv, kan ikke spille kampen på grunn av en operasjon i kneet, men ønsker å få med seg det norske folk på å skape en skikkelig fotballfest.

– Det er fest. Lukk skolene, lukk jobben, og legg ned landet. La oss alle gå og se fotball.