Alberto Contador er en av de store favorittene til å vinne Giro d'Italia. (Foto: Alberto Saiz/Ap)
Alberto Contador er en av de store favorittene til å vinne Giro d'Italia. (Foto: Alberto Saiz/Ap)

UCI anker dopingfrikjennelsen av Contador

Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) anker dopingfrifinnelsen av stjernerytteren Alberto Contador (28) til Idrettens voldgiftsrett (CAS).

Det offentliggjorde UCI torsdag. En drøy måned er gått siden Spanias sykkelforbund tok Contadors anke til følge og opphevet straffen på ett års utestengelse.

Den tredobbelte Tour de France-vinneren avla flere positive dopingprøver under fjorårets rundtur i Frankrike. Prøvene viste ørsmå spor etter stoffet clenbuterol.

Contador har hele tiden påstått at han må ha fått i seg stoffet gjennom et måltid med forurenset kjøtt.

Det er uklart når saken vil bli behandlet av CAS, som er idrettens øverste dømmende organ. Det vil si at dommen CAS kommer fram til vil bli gjeldende uansett.

- Håpet mitt er at vi kan få en dom så fort som mulig. Dette er Alberto Contadors sak og vi som lag kan ikke gjøre mye annet enn år vente på dommen fra CAS. Men jeg vil minne om at Contador ble frikjent i første omgang og er uskylding inntil en eventuel dom sier noe annet, sier Saxo Bank-sjef Bjarne Riis, som lover søtte til stjernesyklisten sin inntil videre, i en pressemelding.

Onsdag vant Contador en etappe i Katalonia rundt. Saxo Bank-rytteren seiret på tredje etappe og tok over sammenlagtledelsen i Volta a Catalunya. (©NTB)