Flere henvendelser i Birkedal-saken

Nok en person har anmeldt Frps Trond Birkedal for seksuelt krenkende atferd. Politiet har fått inn en rekke henvendelser i saken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Vi har fått en del henvendelser som kan være aktuelle, men det tar tid å ta kontakt med folk, sier politiadvokat Karsten Monsen i Rogaland politidistrikt.

Det er ikke alle henvendelsene som kommer i form av en anmeldelse, men politiet er med og vurderer om det kan være aktuelt. Hvor mange som er involvert, kan Monsen foreløpig ikke si noe om.

- Det vil ta flere dager å gå igjennom opplysningene som er kommet inn, sier han til NTB.

Trond Birkedal ble søndag pågrepet av politiet, siktet for å ha filmet nakne menn på sitt eget bad med skjult kamera. Siktelsen ble onsdag utvidet til også å gjelde seksuell omgang med en mindreårig. Senere har det kommet inn minst én anmeldelse til. Det dreier seg om paragraf 201b - samme paragraf som omfatter nakenfilmingen.

Politiet har avhørt den fornærmede i Oslo, men vil ikke si noe om hva som kom fram i avhøret. Nå fortsetter avhørene av vitner, men Monsen vil ikke ut med hvem som skal kalles inn, for eksempel fra partiledelsen i Frp. (©NTB)