Egil Olsen (Foto: Junge, Heiko/Scanpix)
Egil Olsen (Foto: Junge, Heiko/Scanpix)
Egil Olsen (Foto: Aas, Erlend/SCANPIX)
Egil Olsen (Foto: Aas, Erlend/SCANPIX)

Norge knuser Danmark i klimalandskampen

Nordmenn slukker lyset på Facebook.

En halvtime etter kampstart i lørdagens EM-kvalifiseringsmøte mellom Norge og Danmark, starter verdensomspennende «Earth Hour». I den anledning arrangerer WWF en klimalandskamp på Facebook, sammen med Norges landslagssjef Egil Olsen og trenerrival Morten Olsen.

TV 2 PLAY: Se «Earth Hour»-innslag med Drillo

– Oppfordringen går til alle som ser matchen på TV. Det går an å slå av lyset under kampen, det kan være en fin opplevelse det, sa Drillo til TV 2 Sporten, og oppfordret samtidig den danske landslagssjefen til å be nabofolket om å gjøre det samme.

Danmark-duell
Og Danmark-Olsen går ikke av veien for en vennskapelig duell.

– På Danmarks vegne tar jeg utfordringen om å slukke lyset i de norske og danske hjem under fotballkampen. Egil kan derimot være sikker på at de danske landslagsspillerne vil gå til fotballkampen med fullt bluss på, sier Morten Olsen til sporten.dk.

Ingenting er avgjort
Akkurat nå pågår klimalandskampen for fullt på Facebook. I den uhøytidelige konkurransen kan du slukke lyset for Norge eller Danmark, og i skrivende stund er det slukket over 2300 norske lys, mot knappe 500 danske. Danskene haler imidlertid innpå, så ingenting er avgjort – hverken på nettet eller på banen.

– Vi håper fotballkampen fungerer som en påminnelse som gjør at enda flere husker å slukke lyset under «Earth Hour». Det er et kjempesterkt signal hvis det fotballinteresserte Norge ser årets kanskje viktigste fotballkamp i mørket. Det vil tilføre både fotballkampen og Earth Hour en ny og viktig dimensjon, sier Nina Jensen, fagsjef i WWF-Norge.