SKADET: Den danske landslagsspissen Nicklas Bendtner tråkket over og skadet foten under treningen i Helsingør onsdag. (Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix)
SKADET: Den danske landslagsspissen Nicklas Bendtner tråkket over og skadet foten under treningen i Helsingør onsdag. (Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix)

Bendtners far kritiserer valget av treningsbane

Nicklas Bendtners far kommer med sterk kritikk av Morten Olsen og DBU.

– Nicklas sier til meg at den skaden han pådro seg skyldes banen. Han ville ikke ha vrikket beinet dersom ikke underlaget hadde vært så ujevnt som det var på treningsfeltet i Helsingør, sier Thomas Bendtner til avisen BT.

Mannefall
Tre av de danske spillerne måtte forlate treningen onsdag på grunn av skader, og minst en av disse skadene kan føres direkte tilbake til den humpete banen det ble trent på.

Les også:Danmark henter inn backup for Bendtner
Les også:- Kjærs skade mest alvorlig
Les også:Fotograf dyttet over ende på danskenes trening

Nicklas Bendtners far sier også at det ikke er første gangen sønnen pådrar seg en slik skade på grunn av dårlige baneforhold, og han får støtte i kritikken sin.

– Et problem for DBU
– De som spiller i Arsenal eller andre storklubber trener aldri på så dårlige baner som det er i Helsingør. Jeg kan forstå at klubber som Arsenal blir sure når deres dyre spillere blir skadet på grunn av at treningsbanen er for dårlig. Dette er et problem for Dansk Boldspil-Union (DBU), sier den tidligere landslagsspilleren og Lyngby-treneren Henrik Larsen.

EM-kvaliken i altomfotball.no: Terminliste | Statistikk

Det som er klart er at det er Morten Olsen som har valgt treningsfelt. Landslaget hadde muligheten til å trene på Helsingør Stadion, men ønsket ikke det på grunn av en 2. divisjonskamp som skulle gå på denne banen søndag.

Morten Olsen slår tilbake mot kritikken.

- Jeg skulle gjerne sett at banen vi skal spille på i Oslo var lik den i Parken. Men det er den ikke. Det handler om å finne en bane som ligner på den vi skal spille på, slik at vi kan venne oss til den både taktisk og teknisk - og ikke får oss et sjokk, sier Olsen.

(TV 2 Sporten/NTB)