te
te

Sloss om Taylors milliard-arv før hun døde

Selv var ikke filmlegenden redd for å dø. Da fikk hun nemlig møte ektemannen sin igjen ...

– Det er en stygg feide på gang i Elizabeths familie angående arven deres, sa nylig en kilde nær Elizabeth Taylor til Globe.

Tirsdag gikk Hollywood-legenden bort, 79 år gammel.

Taylor skal ha etterlatt seg en formue på over 3,3 milliarder kroner, og ifølge Globe var hun livredd for at formuen måtte brukes til skyhøye advokatutgifter i forbindelse med arvekrangelen.

Foruten hennes luksushjem i Bel Air, etterlater hun seg også en stor samling smykker og edelstener.

Feiret én måned før bursdagen

Men til tross for at Taylors familie angivelig kranglet om arven før hun gikk bort, trommet de i januar sammen en stor bursdagsfest for henne - én måned før hun egentlig hadde fødselsdag.

Årsaken var hennes skrantende helse.

Liz, som fylte 79 år 27. februar, var angivelig såpass svak under festen, at hun hadde vansker med å heve armene da gjestene skålte for henne. Likevel kom hun med denne beskjeden til alle de oppmøtte:

– Jeg er ikke død ennå!

Globe skrev at Taylor om å leve fram til hun ble 80, men hennes nærmeste tvilte på dette.

jackson
jackson

– Jeg vil bli sjokkert om hun lever så lenge. Det var hovedgrunnen til at så mange kom for å feire 79-årsdagen hennes, sa nylig kilden til Globe.

Det har også blitt diskutert hvor Elizabeth skal gravlegges. Hun skal ha ønsket å bli begravet ved siden av en av sine syv ektemenn, Richard Burton. Hun skal ha uttalt at hun gledet seg til å dø, for da fikk hun møte sin sjelevenn Burton igjen.

Men – han er gravlagt i Wales, og Globe skrev at hennes familie ikke ønsket at hennes grav skulle være så langt borte. De bønnfalt henne angivelig om å velge et nærmere sted.

– Jeg vil ikke ha det vondt lenger

Til slutt skal hun ha gått med på å bli gravlagt ved siden av sin bestevenn Michael Jackson ved Forest Lawn i Los Angeles.

– Hun har ringt til nære venner for å gi dem oppgaver knyttet til begravelsen. Hun spurte meg til og med hvordan jeg trodde det var i himmelen. Jeg svarte at jeg ikke visste. Da sa hun at hun knapt kunne vente med å komme seg dit.

– Jeg vil ikke ha det vondt lenger, skal hun ha sagt.

Elizabeths helse var lenge skrantende. Hun var i flere år lenket til rullestolen på grunn av benskjørhet og store rygg – og bensmerter. I tillegg fikk hun både slag og en svulst på hjernen. I februar ble hun innlagt på sykehus med hjerteproblemer og indre blødninger, og ble til tider koblet til en oksygentank for å få hjelp til å puste.