ricks trondheim (Foto: TV 2)
ricks trondheim (Foto: TV 2)

Utested får 40 mill. i erstatning

Reitan-selskap leide ut uegnede lokaler i Trondheim.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det Reitan-eide selskapet EC Dahls Eiendom AS er i Frostating lagmannsrett dømt til å betale 40 millioner kroner i erstatning til eierne av utestedet Rick’s Cafe i Trondheim sentrum.

Klagestorm

Rick’s Cafe ble leietaker og flyttet inn i splitter nye lokaler i januar 2007. Men stadige klager på støyproblemer har ført til at utestedet ikke kunne drive konseptet slik de hadde forutsatt da de inngikk leiekontrakten med EC Dahls Eiendom.

Den voldsomme brannen i Trondheim i 2002 ødela hele kvartalet der utestedet holder til. Under renoveringen ble eierne av utestedet lovet at bygget skulle føres opp i tråd med byggeforskriftene. Men lydisoleringen viste seg å ikke holde mål.

Høy musikk strømmet ut fra nattklubben i kjelleren og musikkbaren i første og andre etasje. Utestedet har fått en rekke naboklager og anmeldelser som følge av bråket.

Lettet

– Vi er svært fornøyd og lettet over dommen. Nå er det slått fast en gang for alle at byggeforskriftene ikke er fulgt, sier daglig leder for Rick’s Cafe, Olav Arnstad til TV 2 Nyhetene.

Utestedet har måttet innskrenke virksomheten og endre konseptet etter alle klagene. De gikk derfor til søksmål mot Reitan-gruppens datterselskap der de krevde erstatning for framtidig tap av inntekter fra 2011 og i hele 16 år framover.

– Siste ord er ikke sagt

EC Dahls Eiendom AS tapte først i tingretten. Nå har Frostating lagmannsrett behandlet ankesaken og fastsatt erstatningen til 39.475.000 kroner. I tillegg må selskapet ut med 1,5 millioner kroner i saksomkostninger.

– Vi tar dommen til etterretning. Men det er en komplisert sak og siste ord er nok ikke sagt fra vår side, sier advokat for EC Dahls Eiendom AS, Kristian Nordheim.

– Vurderer dere rettslige skritt mot de som utførte byggearbeidene?

– Det er for tidlig å si, men vi vil nok nå knytte dialogen opp til de øvrige aktørene i denne saken, sier Nordheim.