Opphevet besøksforbudet tre dager før drapet

Bare tre dager før ekskjæresten drepte henne, opphevet Heidi Thisland Jensen besøksforbudet hun selv hadde bedt om i fjor høst.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Heidi Thisland Jensen ba om at politiet skulle iverksette besøksforbud etter at hun først hadde anmeldt ekskjæresten for vold og trusler, skriver Fædrelandsvennen. Kvinnen ble ikke utstyrt med voldsalarm.

Etter at forholdet mellom de to skal ha bedret seg den siste tiden, valgte kvinnen onsdag i forrige uke å be politiet oppheve besøksforbudet. Drøyt tre dager senere ble hun drept.

Den 25 år gamle mannen erkjente mandag at det var han som hadde forvoldt Jensens død. Tirsdag ble han varetektsfengslet for fire uker.

Den foreløpige obduksjonsrapporten viser at ekskjæresten utsatte Jensen for knivstikk, stump vold og kvelningsforsøk, skriver VG.

Den 28 år gamle kvinnen døde på en rasteplass på E39 øst for Mandal sentrum natt til søndag. Hun kontaktet selv politiet fordi hun følte seg truet av ekskjæresten. En politipatrulje var i nærheten og kom fram etter få minutter, men livet hennes sto ikke til å redde.

Politiet fant en kniv i nærheten av stedet der kvinnen ble funnet, men det er ikke bekreftet at dette er drapsvåpenet. (©NTB)