TREKKER SEG: Ordførerkandidat i Stavanger, Trond Birkedal trakk seg fra alle verv etter at ble siktet for å ha snikfilmet en naken mann.  (Foto: TV 2)
TREKKER SEG: Ordførerkandidat i Stavanger, Trond Birkedal trakk seg fra alle verv etter at ble siktet for å ha snikfilmet en naken mann. (Foto: TV 2)

Frp avholder nytt nominasjonsmøte

Vil velge ny ordførerkandidat i Stavanger etter at Trond Birkedal ble siktet for snikfilming av naken mann.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag kveld innkalte Stavanger Frp inn til ekstraordinært styremøte. På agendaen var hvem som nå skal overta plassen etter at Trond Birkedal trakk seg fra alle verv i partiet.

Samtykket til fengsling

Birkedal ble søndag pågrepet og siktet for å ha filmet en naken mann i dusjen, uten hans samtykke. Tirsdag samtykket han til varetektsfengsling i to uker mens saken etterforskes for fullt av Rogaland politidistrikt.

I mellomtiden har Stavanger Frp besluttet å finne Birkedals erstatter.

– Vi har avholdt et ekstraordinært styremøte og besluttet å avholde nytt nominasjonsmøte mandag der vi utelukkende skal velge ny førstekandidat, sier leder for Stavanger Frp, Marit Amundsen til tv2nyhetene.no.

Ingen navn på blokken

Innen 48 timer før nominasjonsmøte skal medlemmene ha sendt inn kandidater til førsteplassen.

– Vi har ingen forslag ennå. Plassen som ordførerkandidat er ledig og vi har valgt å gjøre det på denne måten slik at våre medlemmer kan påvirke i en demokratisk prosess hvem som blir vår førstekandidat, tilføyer Amundsen.

– Siv Jensen sa tidligere i dag at hun var glad Birkedal trakk seg. Er du enig i det?

– Når det gjelder Birkedal har jeg ingen kommentarer, sier Amundsen.

Den siktede 31-åringen har i ettermiddag vært i et nytt avhør på Stavanger politistasjon.

Ny siktelse i saken

– Rogaland politidistrikt opplyser at det vil bli utarbeidet en ny siktelse i saken, men denne vil først være klar i onsdag, skriver politiadvokat Fredrik M. Soma.

Birkeland er siktet for å ha snikfilmet en naken mann hjemme hos seg selv i Stavanger.

Den 19 år gamle mannen dusjet på badet, mens Birkedal angivelig overvåket dusjingen på pcen via et skjult kamera i en takspot over badekaret.

Politiet har også vært i kontakt med minst en annen person i saken. Dette er ikke samme mannen som søndag leverte anmeldelsen som startet etterforskningen.