Truls Haakonsen, Inge André Olsen og politiadvokat Morten Stene. (Foto: MONTASJE/SCANPIX/)
Truls Haakonsen, Inge André Olsen og politiadvokat Morten Stene. (Foto: MONTASJE/SCANPIX/)

DUELLEN: Bendtner vs. Moa

Mini vurderer Nicklas Bendtner opp mot Mohammed «Moa» Abdellaoue. Sjekk dommen her.

TV 2 Sportens fotballeksperter vil i dagene før slaget på Ullevaal vurdere hvilke av landslagene som er best rustet i de ulike posisjonene. Vi starter på topp.

Fem spillere har scoret målene for Norge til nå i EM-kvalifiseringen.

Brede Hangeland og Moa scoret i 2-1-seieren over Island. Erik Huseklepp ble helt da han senket Portugal på Ullevaal. Rutinerte John Arne Riise og John Carew avgjorde borte mot Kypros.

Kamp om plassen på topp
Det har vært en kamp om spissplassen mellom John Carew og Hannovers storscorer, Moa.

Moa har måtte vike for Stoke-spissen når Carew har vært i troppen, men viste at han kan stå frem når det gjelder da han avgjorde i den første kvalikkampen mot Island. Nå er Carew ute med skade igjen, og det ligger med det til rette for at Moa kan holde show på Ullevaal.

Mohammed Abdellaoue (Foto: JOHANNES EISELE/Afp)
Mohammed Abdellaoue (Foto: JOHANNES EISELE/Afp)

Bendtners kvalikdebut
Lørdagens motstander, Danmark, har til nå scoret tre mål mot samme motstand som Norge – mot Portugal fikk danskene mål ved et selvmål av Ricardo Carvalho. For Danmark heter målscorerne Morten Rasmussen, Kasper Lorentzen og Kasper Kahlenberg.

Men danskenes mest målfarlige angriper har hittil ikke spilt en eneste kvalifiseringskamp. Nicklas Bendtner viste seg frem med hat trick i FA-cupen i 5-0-seieren over Leyton Orient.

Han ble belønnet med en plass på benken i storkampen som fulgte – åttedelsfinalen mot Barcelona. Han fikk imidlertid sjansen til å sende Barca ut av mesterligaen, men et dårlig touch hindret Bendtner i å oppnå heltestatus blant de rødhvite supporterne.

Lørdag kan Bendtner for Danmark og Moa for Norge bli avgjørende.

Usikker Mini
TV 2 Sporten inviterer Jahn Ivar «Mini» Jakobsen til å vurdere den store spissduellen.

– Moas styrker er bevegelse og god avslutningsteknikk, mens Bendtner er en stor og sterk spiller som er bra i mottaket og god i lufta. Begge er teknisk gode spillere, sier Mini.

– Hvem ville du ha valgt som spiss for ditt lag?

– Jeg er usikker på hvem jeg ville ha valgt. Jeg må kanskje si Moa siden han er norsk, men jeg hadde ikke vært lei meg om jeg hadde hatt Bendtner på laget, sier Mini videre, før han fortsetter analysen.

– Bendtner er mer lik Carew som spillertype, men mye bedre med ball.

– Så det vil si at du hadde valgt Moa fremfor Carew om Carew ikke var ute med skade?

– Nei, det er nettopp det. Jeg ville ha valgt Carew foran Moa nemlig. Så når jeg kommer dypere inn i denne analysen mellom Moa og Bendtner, så ser jeg at Bendtner er hakket bedre enn Moa, sier Mini.

– Skal jeg sette børs på de to spillerne, så kommer Bendtner seirende ut. Han kan operere mer på egen hånd enn det Moa er i stand til. Jeg vurderer Bendtner til en åtter på børsen. Moa er en sjuer, sier Mini.

Den tidligere fotballakrobaten liker også Bendtner som type bedre enn Moa.

– Jeg liker den høye selvtilliten. På en test tatt av en idrettspsykolog i Arsenal kom Bendtner ut av testen med en score på ti av ni! Jeg liker sånt, sier Mini og flirer.

Bendtner (Foto: ANDREW YATES/Afp)
Bendtner (Foto: ANDREW YATES/Afp)

I testen tatt av idrettspsykologen skal det ha kommet frem at Bendtners selvtillit aldri knekkes av en sjansemiss. Bendtner er helt sikker på at det aldri er hans feil om han bommer på en god mulighet.

– Han får pluss for selvtilliten, det er slett ikke noe minus der, sier Mini.

– Spåkone
Samtidig har han sansen for Moas rolige væremåte.

– Moa er en kjernekar, og han har bevist gang på gang at han er en målscorer. Først var han knallgod i Vålerenga, så gikk han mot alle råd til Hannover. Der har han vært sterkt delaktig i suksessen, og har skutt laget til en tredjeplass på tabellen. Han ser alltid muligheter, sier Mini.

– Tror du han har pondus nok til å avgjøre denne kampen?

– Moa scorer. Det er jeg ikke i tvil om. Gamst scorer også, sier Mini, før Davy Wathne kommer med et stikk til den tidligere landslagsspilleren:

– Jeg visste ikke at du var her som spåkone.