Alexander Tettey (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)
Alexander Tettey (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)

Tettey: – Til og med Barcelona taper av og til

Alexander Tettey så Rosenborg tape mot Brann på TV 2. Men han er ikke særlig bekymret for gamleklubben.

Jeg har til og med skaffet meg abonnement slik at jeg kan se TV 2 fra utlandet, og fikk med meg høydepunktene fra Brann-kampen. Rosenborg kom litt dårlig i gang og det straffet seg.

Sandefjord (TV 2 Sporten): Alexander Tettey er i ferd med å prikke inn storformen i franske Rennes.

– Ja, som sagt så spiller jeg mange kamper for Rennes for tiden og kroppen er virkelig i ferd med å ta seg inn. Jeg mistet mange kamper fra juli til desember i fjor, men nå er det i ferd med å bli bra, forteller Tettey til TV 2 Sporten.

– Blant de fem beste i Europa
Midtbaneteknikeren stortrives i fransk fotball.

– Det er en liga som absolutt passer meg. Jeg gleder meg til å gå på trening og gleder meg til å spille kamper. Og det er en ramme rundt som passer meg veldig bra, sier 25-åringen.

Han utelukker imidlertid ikke at han kan havne i en enda større klubb enn Rennes.

– Ligue 1 er jo blant de fem beste ligaene i Europa. Jeg trives der akkurat nå, men i fotballen så vet du aldri hva som skjer, understreker han.

Ser Rosenborg på TV 2
Samtidig som Tettey storspiller for Rennes, får han også med seg gamleklubben Rosenborgs kamper i Tippeligaen.

Tettey har skaffet seg paraboltilgang til TV 2 i Frankrike og fikk med seg Rosenborgs nederlag mot Brann i serieåpningen.

Akkurat det tapet bekymrer Tettey lite.

– Ja, ja. Jeg følger med og ser alt Rosenborg spiller. Jeg har til og med skaffet meg abonnement slik at jeg kan se TV 2 fra utlandet, og fikk med meg høydepunktene fra Brann-kampen. Rosenborg kom litt dårlig i gang og det straffet seg, sier Tettey, og fortsetter:

– Jeg tror det var litt sånn engangsgreie. Til og med Barcelona taper en gang i blant. Når Rosenborg får i gang maskineriet så blir jeg veldig overrasket dersom de ikke blir med i gullstriden, konkluderer Tettey.

Alexander Tettey (t.v.) og Per Ciljan Skjelbred (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix)
Alexander Tettey (t.v.) og Per Ciljan Skjelbred (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix)

Starter trolig på benken
Tettey tror neppe han får starte lørdagens TV 2-sendte oppgjør mot Danmark.

– Jeg regner ikke med noen ting med tanke om jeg starter eller ikke. Jeg er her for å støtte laget. Får jeg muligheten, er jeg klar. Det er en viktig kamp og hele troppen må klar. Hvert minutt teller, mener han.