Michel Platini (Foto: PATRICK KOVARIK/Afp)
Michel Platini (Foto: PATRICK KOVARIK/Afp)

Fire nye år for Platini

Ble gjenvalgt som UEFA-president, uten motkandidater.

Michel Platini (55) ble tirsdag gjenvalgt for en ny fireårsperiode som president i Det europeiske fotballforbundet (UEFA).

Platini hadde ingen motkandidater og ble valgt ved akklamasjon. 55-åringen var kaptein for Frankrike da nasjonen ble europamester i 1984.

– Som spiller opplevde jeg mange store øyeblikk, men ett av mine aller beste øyeblikk var likevel da jeg ble valgt som president for denne prestisjefylte organisasjonen i Düsseldorf for fire år siden, sa Platini tirsdag.

Den gang fikk han 27 stemmer, mens motkandidaten Lennart Johansson fra Sverige bare fikk 23 stemmer.

– Fordelen denne gangen var at jeg hadde en mistanke om at jeg ville vinne, slik at jeg hadde tid til å forberede en liten tale. Etter det første valget for fire år siden takket jeg min forgjenger og var full av følelser og nostalgi. Jeg takket alle sammen som hadde jobbet for meg slik at jeg kunne vinne. Denne gangen takker jeg dem som har arbeidet sammen meg og som alltid har støttet meg. Jeg takker mine venner i de nasjonale forbundene, sa Platini.

I løpet av sine år i presidentvervet har franskmannen vært opptatt av å demokratisere konseptet mesterligaen. Han har også vært en forkjemper for finansielt fair play i den forstand at klubbene ikke skal drive for kreditorers regning.

Platini er også nevnt som en mulig kandidat til å bli president i FIFA med tid og stunder.

Disse ble valgt inn i UEFAs styre for de kommende fire år: Borislav Mihajlov (Bulgaria), Senes Erkiz (Tyrkia), Grogorij Surkis (Ukraina), Liutauras Varanavicius (Litauen), Angel Villar (Spania), Sergej Fursenko (Russland) og Peter Gilleron (Sveits).

(©NTB)