TA TUREN: Den svenske storbyen bugner over av bruktbutikker med personlighet. Få med deg våre favoritter.
TA TUREN: Den svenske storbyen bugner over av bruktbutikker med personlighet. Få med deg våre favoritter.

Disse godbitene er bare noen timer unna

Vi guider deg til Göteborgs beste vintage- og second hand-butikker.

Göteborg er Sveriges nest største by, og har blitt kåret til vårt nabolands triveligste storby. Den har nemlig langt mer å by på enn fornøyelsesparken Liseberg. Elsker du vintage, er dette også stedet for deg.

Selvsagt er det fristende å stikke til New York, London og Paris så fort shoppinglysten melder seg. Men du skal vite at pengene kan strekke mye lenger i den vestsvenske byen.

Utvalget er det heller ikke noe å si på. Foretrekker du designermerker, kan du også finne godbiter til overkommelig pris. Og det i tillegg til at du fortsatt har en fordel av den svenske kronekursen.

Her er våre vintagefavoritter i Göteborg:

Myrorna: Stort utvalg, lave priser

Myrorna er Sveriges svar på Fretex, og avdelingen i Göteborg er et shoppingmekka i fire etasjer med avdeling for kvinner, menn, barn, møbler, bøker og husgeråd. Alle klær henger etter farge, så her er det lett å plukke favoritter. Prisene er lave, utvalget stort, og klærne er rene og pene. Nesten som et organisert loppermarked!
Adresse: Järntorgsgatan 10 Åpningstider: Man-fre: 10-19, lør: 11-17

BRUKTHIMMEL: Sveriges svar på Fretex, Myrorna, har en fantastisk,
  fire etasjers filial ved Järntorget midt i Göteborg. Her finner du alt
  fra retromøbler til glasstøy, klær og tilbehør for både ham og henne.
  Alt supert tilrettelagt gjennom sortering etter fargekoder.
BRUKTHIMMEL: Sveriges svar på Fretex, Myrorna, har en fantastisk, fire etasjers filial ved Järntorget midt i Göteborg. Her finner du alt fra retromøbler til glasstøy, klær og tilbehør for både ham og henne. Alt supert tilrettelagt gjennom sortering etter fargekoder.

Grandpa & Prickig katt: Spennende miks

Førstnevnte har tre filialer, og Göteborgsbutikken deler lokaler med den prikkete katten, som har fått plass ovenpå. Hos bestefar finner du både nye moteklær, sære, morsomme ting og vintage, selvfølgelig. Stilen er trendy, en smule hipster og en smule retro. Alt i alt en kul miks for deg som trenger noe snasent til leiligheten, eller en liten oppgradering i garderoben.
Adresse: Vallgatan 3 Åpningstider: Man-fre 11-18, lør 11-17, søn 12-16.

Prickig katt eksistert siden 1996 og er en søt og rar butikk med en salig blanding av humoristiske, preppy og nydelige klær, tilbehør og annet smågodt. Er du ute etter en søt blondekjole, en morsom hatt eller en rar, gammel radio, er dette stedet for deg.
Adresse: Vallgatan 3 Åpningstider: Man-fre 11-18, lør 11-16.

Ebbe & Haldis: En skjult perle

BAK FASADEN: Den anonyme fasaden skjuler spennende skatter.
  Göteborgs Stadsmissions bruktbutikk «Ebbe & Haldis» byr på alt
  fra lederhosen til 60-talls klær og innslag av norsk stengods.
BAK FASADEN: Den anonyme fasaden skjuler spennende skatter. Göteborgs Stadsmissions bruktbutikk «Ebbe & Haldis» byr på alt fra lederhosen til 60-talls klær og innslag av norsk stengods.
Denne bruktbutikken drives av Göteborgs Stadsmission, og ser ganske anonym ut der den ligger. Men innenfor kan man finne virkelige godbiter. Her bugner det av alt fra hatter, sko og vesker til 60-tallsklær, møbler og husgeråd. Prisene er lave, så her kan du virkelig gjøre kupp.
Adresse: Vallgatan 1 Åpningstider: Man-fre: 10-18, lør: 11-16

Ragtime: Side om side for begge kjønn

Ragtime er to butikker som ligger ved siden av hverandre. Her kan du parkere typen i herrebutikken, mens du leter etter perler i kvinneavdelingen Miss Ragtime. Butikken blander gammelt og nytt, billig og dyrt. Og alt er trendy! Bli ikke overrasket om det dukker opp Louis Vuitton og Chanel blant klesstativene.
Adresse: Magasinsgatan 15 Åpningstider: Man-fre: kl 11-18, lør: kl 11-16.

SKJULTE SKATTER: Ragtime har dame- og herrebutikk side om side.
  Perfekt om du har dratt med deg kjæresten på shoppingtur! Her finner
  du brukt og nytt om hverandre, og inni mellom kan det dukke opp tilbehør
  fra både Louis Vuitton og Chanel.
SKJULTE SKATTER: Ragtime har dame- og herrebutikk side om side. Perfekt om du har dratt med deg kjæresten på shoppingtur! Her finner du brukt og nytt om hverandre, og inni mellom kan det dukke opp tilbehør fra både Louis Vuitton og Chanel.

Haga: Second Hand, antikviteter og herlige kafeer

Haga er Göteborgs svar på Gamla Stan. Søte trehus og brosteinsbelagte gater danner rammen for en koselig bydel med butikker du ikke finner noen andre steder. Antikvitetsbutikker ligger på rad og rekke, second hand mikses med nytt i de små, særegne utsalgene. Haga er også stedet for en herlig, økologisk lunsj, fersk sjømat eller bare en fika, som svenskene sier. Vi anbefaler Café Kringlan og Restaurang Sjöbaren.
Slik finner du frem: Haga ligger i sentrum av byen, mellom Järntorget i vest og Vasastan i øst.

Antikhallarna: Smykker, klokker og sølv

Har du en forkjærlighet for gamle kjeder, ringer og armbånd fra en svunnen tid? Kjøper du heller en ekte camé enn en billig kopi i kjedebutikken? Da er Antikhallarna stedet for deg. Som navnet tilsier er dette et stort lokale. To etasjer er fylt med små butikker hvor du finner alt fra antikviteter som lysestaker, porselen, eksotiske figurer og lamper til lekre smykker og tilbehør. Er du ute etter en klokke ingen andre har, er også Antikhallarna stedet for deg.
Adresse: Västra Hamngatan 6. Åpningstider: Man-fre: 10-18. Lør: 11-14.

MED SJEL: Den gamle bydelen Haga byr på små spesialbutikker,
  bakerier, antikvitetsbutikker og gallerier. Et populært sted å spasere
  på lørdag formiddag, både for turister og Göteborgere.
MED SJEL: Den gamle bydelen Haga byr på små spesialbutikker, bakerier, antikvitetsbutikker og gallerier. Et populært sted å spasere på lørdag formiddag, både for turister og Göteborgere.

Lei av vintage? Sjekk ut dette:

* Feskekörka er av alle ting en slags kirke med et gedigent fiskemarked. Her finner du alt fra hummer og reker til torsk og kolje. Et inspirerende sted å kikke, men også et par gode restauranter å sjekke ut.
Adresse: Rosenlundsvägen. Åpningstider: Tir-tor: 9-17, fre 9-18, lør 10-15.


* Freeport er en outlet med merker som Filippa K, Fornanina, Acne, Björn Borg, Nudie Jeans og Sand. Varene er gjerne fra forrige sesong, vareprøver eller prøvekolleksjoner, og selges med opptil 70 prosent rabatt.
Adresse: Kungsbacka, ca 20 min sør for Göteborg. Åpningstider: Man-fre 10-19, lør 10-18, søn 11-17.


* Nordstan er Skandinavias største kjøpesenter, og er egentlig mer enn by enn et senter. Her får du alt mellom himmel og jord, fra klær og interiør til elektronikk, restauranter og vinmonopol. Perfekt på en regnværsdag.
Adresse: Ved Brunnsparken Åpningstider: Man-fre 10-20, lør 10-18, søn 11-17.


* Röhsska museet Goteborgs kunstindustrimuseum byr på spennende samlinger, varierte utstillinger, workshops og foredrag. Er du opptatt av motehistorie, kan du ofte finne interessante utstillinger her.
Adresse: Vasagatan 37-39 Åpningstider: Tir 12-20, ons-fre 12-17, lør-søn 11-17.

Har du flere tips til hva en reiseglad fashionista kan gjøre i Göteborg? Fortell oss i kommentarfeltet under.