Ferrari FF   en av disse blir å se på norske veier fra høsten av.
Ferrari FF en av disse blir å se på norske veier fra høsten av.

Ferrari FF: En norsk kjøper venter på denne

Hele 2011-produksjonen er allerede utsolgt - en bil kommer til Norge.

En av årets mest spennende bilnyheter ble avduket på Geneve-utstillingen i mars: Ferrari FF har vakt enorm oppsikt og nå er det klart at det ikke bare er drømmerne som har sans for superbilen med 660 hestekrefter, plass til fire og firehjulstrekk. Også de godt bemidlete nybilkjøperne har meldt seg - og sørget for at hele årets produksjon er utsolgt før den egentlig er i gang.

FF-produksjonen er nå i oppstartsfasen og mye tyder på at også fabrikken har blitt tatt litt på senga av den store interessen. De fastholder imidlertid at produksjonsantallet på 800 i året står fast, selv om de åpentbart kan selge langt flere enn dette.

Norges første

Autostrada Sport på Billingstad utenfor Oslo representerer Ferrari i Norge og salgssjef Thomas Kleven kan glede seg over at de har fått èn av bilene som produseres i år. Og den er ikke overraskende allerede solgt. Dermed går det en heldig nordmann eller -kvinne rundt og gleder seg til å få Norges første Ferrari FF til landet.

- Vi er lovet bilen i fjerde kvartal og regner med at vi har den inne i oktober. Det skal naturligvis bli svært hyggelig å se denne bilen på norske skilter, sier salgssjef Thomas Kleven i Autostrada Sport til broom.no.

Les mer om Ferrari FF her:

Stor interesse

Ferrari-FF-interior
Ferrari-FF-interior

- Kan du si noe om hvem kjøperen er?

- Nei, dessverre, det kan jeg nok ikke. Men interessen har virkelig vært stor og vi gjør nå vårt ytterste for å få tak i flere biler. Flere potensielle kunder var nede i Geneve og så på den i løpet av bilutstillingen. Vi regner med at vi vil klare å få tak i flere eksemplarer av neste års produksjon, forteller Kleven.

FF er en svært utradisjonell Ferrari med kombinasjonen plass til fire personer med bagasje - og firehjulstrekk. Ferrari har da også fokusert tungt på dette under lanseringen av bilen, blant annet med videoer som viser bilen på real vintertest.

LES OGSÅ: Får du også lyst til å sitte her?

Skreddersydd for Norge

- Dette er jo en superbil som er som skreddersydd for vårt marked.

Salgssjef Thomas Kleven hos  Autostrada Sport har merket stor interesse for nye Ferrari FF.  (Foto: Privat)
Salgssjef Thomas Kleven hos Autostrada Sport har merket stor interesse for nye Ferrari FF. (Foto: Privat)

FF er så absolutt en helårsbil, og på den måten representerer den noe helt nytt i denne klassen.

Bagasjerommet er for eksempel større enn i Porsche Panamera.

- Det i kombinasjon med alle de tradisjonelle Ferrari-verdiene, gjør den til en svært spennende nykommer for oss, sier Thomas Kleven.

- Ja, hvem er kundegruppen egentlig?

Fire millioner pluss

- De fleste er nok voksne menn med god økonomi og en ikke ubetydelig bilinteresse. Dette er en bil for entuasiater og de som vil ha noe helt spesielt. Slik sett vil nok de fleste gjerne få konfigurere bilen sin selv og skreddersy den etter egne ønsker, avslutter Kleven.

Lurer du på hva denne bilen skal koste? Norske priser er nå satt til 3 950 000 kroner pluss eventuelt tilleggsutstyr. Det vil si at FF i praksis koster fra fire millioner kroner og oppover.

Del med Facebook-vennene dine

Klikk på videovinduet for å se videoen av nye FF - blant annet på vintertest: