Traa1
Traa1

– Broren min fikk svulst på hjernen

Kari Traa er kanskje den i Norge som har krasjet mest på ski, men en kneskade ble bagatell da broren svevde mellom liv og død.

Når Womens Weekend går av stabelen ved Norefjell 6.–8. mai, og tidligere kulekjører Kari Traa er blant flere profilerte som åpner seg i anledning det store arrangementet.

Womens
Womens
Til bladet Womens Weekend forteller hun at hun vel er den i Norge som har krasjet mest på ski, men den tidligere kulekjøreren fikk satt ting i perspektiv da hun slet med en kneskade samtidig som broren kjempet for livet.

– Broren min fikk en svulst på hjernen, og samtidig tok jeg kneet mitt. Og jeg visste at jeg ville komme gjennom det, man dauer ikke på grunn av en kneskade. Mens han svevde mellom liv og død, og måtte prøve å bli så bra som han kunne. Da ble alt jeg hadde opplevd en bagatell, sier hun til bladet.

– Jeg tror det har gjort at det å komme tilbake til idretten ikke har vært det viktigste for meg. Og jeg har vært passe lat til at det har gått i riktig tempo, forteller hun.

Ble mamma

Det som også har gjort noe med Kari, er lille Hedda som kom til verden for rundt tre måneder siden.

– Jeg var nok litt mer gal før. De siste tre månedene har jeg blitt mor, vet du.

– Nei, men man må jo forandre seg litt, men det betyr ikke at jeg ikke kan gjøre ting. Det er viktig at hun skal være med på det vi holder på med, det tar hun ingen skade av, sier Kari til Womens Weekend.

Om kritikken

I fjor sommer skapte Kari store overskrifter ved å hoppe i fallskjerm da hun var gravid i femte måned. Nå snakker hun om kritikken hun fikk som følge av hoppet.

– Jeg har hoppet ... masse. Jeg hadde aldri gjort det hadde jeg trodd at det kunne være skadelig. Jeg tok selvfølgelig alle forhåndsregler, med høyde, fall, vær – alt. Men jeg skjønner jo jordmødrene som får spørsmålet om hva de synes om det, sier hun til bladet.

Womens Weekend ved Norefjell ble arrangert første gang i fjor. 350 kvinner og knappe 100 menn var samlet, og i år ventes det å bli enda større.