Stor pågang gir problemer med å sjekke selvangivelsen

Fra tirsdag morgen kunne skatteytere til Norge sjekke selvangivelsen elektronisk. Men stor pågang skapte problemer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Folk flest vil finne det naturlig å sjekke selvangivelsen via Skatteetatens nettsider. Men man ble møtt med feilmelding i morgentimene tirsdag dersom man trykket på Skatteetatens lenke som går videre til den offentlige nettportalen Altinn.

Skatteetaten la tirsdag formiddag ut en melding om at brukere kan få problemer med å få tilgang til etatens tjenester i Altinn. Gikk man direkte inn på Altinns hovedside, ble man møtt med meldingen «Stor pågang gir treghet».

– Det er for tiden mye trafikk på Altinn. Dette gjør at Altinn går tregt, og man kan oppleve at man ikke får tilgang. Prøv igjen senere, lød meldingen. Skatteetaten beklager at tjenesten ikke har vært tilgjengelig.

– Det er veldig beklagelig at folk som ønsker å sjekke selvangivelsen ikke får mulighet til dette, sier senior kommunikasjonsrådgiver Eva Karin Dahle Rabben i Skatteetaten til E24. Informasjonsdirektør Lise Halvorsen i Skatteetaten opplyser til VG Nett at teknikere jobbet hardt med å åpne tilgangen til tjenestene.

– Det er en veldig pågang, og derfor går det også litt tregt. På Altinn jobber de nå på spreng for å få løst problemet, sa Halvorsen ved 8.30-tiden. Selvangivelsene ble tilgjengelig på nett fra klokken 8 tirsdag morgen. Hvis den forhåndsutfylte selvangivelsen ser grei ut, trenger man ikke foreta seg noe. Hvis man må endre på selvangivelsen, må man gjøre dette innen 30. april. (©NTB)