Slik blir Citroën DS2
Slik blir Citroën DS2

Ser du hvilken klassiker denne hinter til?

Retrobølgen fortsetter - denne har mange ventet på.

Ryktene har gått i mange år allerede, og nå ser det endelig ut til at Citroën skal gjenopplive den ikoniske hippie-tralla fra 60- og 70-årene, nemlig 2CV.

Bilen er kjent for sin karakteristiske form og for å være svært enkel. Originalen ble solgt mellom 1948 og 1990.


DS2

Den nye modellen vil i stor grad være basert på konseptbilen Revolte som ble vist på Frankfurt-utstillingen høsten 2009. Nå bekrefter Citroën endelig at konseptbilen har blitt videreutviklet for serieproduksjon. Den får trolig navnet DS2.

Les også: Ti høydepunkter fra Citroën-historien:

Citroen-DS2-forfra
Citroen-DS2-forfra


Karosseriformen har tydelig linjer hentet fra den opprinnelige 2CV. Særlig hellingen på bakluka, plassering og utforming av baklyktene og ikke minst den bueformede linjen rundt bakdøren kjenner vi igjen fra de siste Charleston-modellene av det opprinnelige ”apefjeset”, som 2CV ofte ble kalt.

Også grill, forskjermer og frontlyktene er designet med tanke på ”gjenkjenning” av 2CV.

Les også: Jan Sverre er en ekte Citroën entusiast:


Deler plattform med C1

Nye DS2 blir 3,7 meter lang og plasserer seg midt i mellom minstemann C1 – som den for øvrig deler plattform med - og ”storebror” DS3. Det er derfor også naturlig å tenke at nye DS2 blir en erstatter til nå nedlagte C2.

Motoren blir etter det vi erfarer en svært drivstoffgjerrig tresylindret turbomotor som går på bensin. Denne skal yte mellom 65 og 110 hk. Den skal visstnok også bli tilgjengelig med dieselmotor på 1,4-liter og 70 hk som skal ha et forbruk helt ned på 0,25 l/mil.


Mot Fiat 500 og Mini

Den nye Citroënen vil trolig også bli tilbudt i klassiske 2CV-to-fargekombinasjoner og det typiske "makrellboks"–taket. Andre retrobiler som nye Fiat 500 og Mini defineres som de nærmeste konkurrentene.

Ryktene sier videre at bilen vil premierevises på bilutstillingen i Paris 2012, med salgsstart senere samme år.

Del med Facebook-vennene dine


Les også: Alt du trenger å vite om 2CV

Hva tror du – vil DS2 kunne bli like legendarisk som den originale 2CV-en? Skriv inn i kommentarfeltet under:


Citroen-2CV
Citroen-2CV