John Carew (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)
John Carew (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)

Carew ute mot Danmark

Norges spydspiss rekker ikke møtet med danskene.

John Carew spiller ikke lørdagens viktige EM-kvalifiseringskamp mot Danmark.

Stoke-spissen har slitt med en skade i korsryggen, men landslagsledelsen har i det lengste håpet at Carew skulle bli kampklar.

Dét blir han altså ikke, ifølge en pressemelding fra NFF.

– Jeg er lei meg for at jeg ikke kan være med i denne viktige landskampen. Jeg har gjort alt jeg har kunnet for å bli klar i tide, men dessverre kommer kampen for tidlig for meg. Jeg er sterk i troen på at landslagsgutta skal klare slå Danmark på lørdag, sier Carew til fotball.no.

LES OGSÅ: Danske-keeperen: – Norge er to forskjellige lag med og uten Carew

De siste to ukene er Carew blitt behandlet for ryggproblemene i England, men landslagets medisinske team har konkludert med at lørenskoggutten ikke blir spilleklar i tide til Danmark-kampen.

Dermed føyer Carew seg inn i rekken av spillere som må melde forfall til lørdagens nabooppgjør. Fra før er det klart at Jon Knudsen og Tøm Høgli må kaste inn håndkleet.

Den naturlige Carew-erstatteren vil være Mohammed Abdellaoue. Hannover-spissen viste at formen er intakt, da han scoret mot Hoffenheim i helgen.

LES OGSÅ: – Moa bør spille mot Danmark uansett

TV 2s fotballekspert Frode Olsen, uttalte mandag at han mente Moa burde starte mot Danmark, uavhengig av om Carew ble frisk.

– Jeg mener at Moa bør starte den kampen uansett. Carew har slitt med skader lenge og har vært inaktiv i lang tid. Moa banker inn mål for Hannover som ligger på tredjeplass i Bundesligaen og er i flytsonen, sa den tidligere landslagskeeperen til TV 2 Sporten.