Høyre-smell på ny måling

Høyre går tilbake med hele 7,2 prosentpoeng på en kommunevalgmåling for mars.

UFORKLARLIG FALL: Høyre faller over sju prosentpoeng. Valgforsker Hanne Marte Narud er overrasket. (Foto: Aas, Erlend/Scanpix)
UFORKLARLIG FALL: Høyre faller over sju prosentpoeng. Valgforsker Hanne Marte Narud er overrasket. (Foto: Aas, Erlend/Scanpix)

På Nationens kommunebarometer for januar lå Høyre suverent på topp med hele 30,9 prosent, men to måneder senere har partiet stupt og ligger på 23,7 prosent.

Selv med den kraftige tilbakegangen fra januar ligger Høyre likevel godt over resultatet fra kommunevalget i 2007, da partiet endte med 19,3 prosents oppslutning.

Overrasket

Valgforsker Hanne Marthe Narud ved Universitetet i Oslo er overrasket over svingningene.

– Jeg kan ikke komme på noe som skulle gjort at Høyre skulle ligge veldig høyt i januar og veldig lavt nå, sier hun til Nationen.

Valgforskeren tror resultatet fra januar er galt og at situasjonen for Høyre på kommuneplan er omtrent den samme som på stortingsvalgsmålingene der partiet ligger jevnt over nokså høyt.

Ap størst

Arbeiderpartiet går fram med 3,3 prosentpoeng til 28,9 prosent, mens for de andre partiene er endringene stort sett mindre.

KrF øker med 1,2 prosentpoeng, Venstre med 1 prosentpoeng og Frp med 1,1 prosentpoeng, noe som tilsvarer omtrent den samme situasjonen som ved kommunevalget i 2007. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2