Thor Hushovd (Foto: PASCAL GUYOT/Afp)
Thor Hushovd (Foto: PASCAL GUYOT/Afp)

Hushovd fortsatt støl og forslått

Thor Hushovd merker godt fallet i Milano-Sanremo.

TV 2 Sporten (Bergen): To dager har gått siden verdensmesteren var involvert i en massevelt som kan ha kostet ham en topplassering i vårens første, store vårklassiker. Allerede søndag var Hushovd tilbake på sykkelen i et showritt i Provence, Frankrike, og Garmin-rytteren kjente godt at han var i asfalten på lørdag.

- Han merket det godt, ja. Man mister litt kraft i tråkket. Thor er fortsatt støl og forslått, men det går bra, sier Hushovds personlige trener Atle Kvålsvoll til TV 2 Sporten.

Sykler planlagte ritt
33-åringen tilpasser treningen til den såre skinka, men opprettholder sitt konkurranseprogram. Det betyr at Hushovd stiller til start i lørdagens E3 Harelbeke.

- Vil han være svekket der?

- Det får vi se. Det går nok litt tid før han kan sykle for fullt. Thor tar hensyn til dette på trening og sykler med roligere intensitet enn vanlig, forklarer Kvålsvoll.

Høydepunktet nærmer seg
Det skal imidlertid ikke være noen fare for at mannen i regnbuetrøya vil være svekket i Paris-Roubaix, vårens store høydepunkt som kun er drøyt to og en halv uke unna.

- Det er såpass lang tid til, så det skal gå bra. Thor er så rutinert og trygg på det han gjør. Han har en fast mal på det han skal gjøre frem til Paris-Roubaix, og vil fortsette med det, avslutter Kvålsvoll.