Advokat Arvid Sjødin forsvarer den siktede Frp politikeren (innfelt) (Foto: TV2/SCANPIX)
Advokat Arvid Sjødin forsvarer den siktede Frp politikeren (innfelt) (Foto: TV2/SCANPIX)

Frp-politiker mistenkt for å ha snikfilmet nakne menn i dusjen

– Tar siktelsen svært tungt, sier forsvareren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dagbladet skriver mandag ettermiddag at en såkalt sentral Frp-politiker er mistenkt for å ha filmet nakne menn på badet med skjult kamera.

– Min klient tar siktelsen svært tungt, men ser frem til at politiet skal etterforske saken, sier politikerens forsvarsadvokat, Arvid Sjødin til TV 2 Nyhetene.

– Filmet i dusjen

Rent formelt er han siktet for utuktig atferd overfor personer som ikke har samtykket. Dagbladet meldte tidligere mandag at mannen skal ha snikfilmet gutter, men dette skal ikke være korrekt.

Siktelsen omfatter at politikeren ved noen tilfeller med skjult kamera skal ha filmet et antall voksne menn mens de var i dusjen. Det er ingen aktiv seksuell handling knyttet til siktelsen.

Søndag kveld skal mannen ha fått hjemmet ransaket av politiet. En datamaskin skal være beslaglagt. Samtidig skal mannen ha blitt tatt inn til avhør hos politiet i sitt politidistrikt, skriver avisen på sine nettsider.

– Anmeldt av eks-partifelle

Sjødin har i løpet av dagen hatt lange samtaler med sin klient, som er sentral i lokalpolitikken i sin kommune, og som har hatt sentrale tillitsverv i Frps partiorganisasjon.

Den siktede skal være anmeldt av et tidligere medlem i partiets ungdomsorganisasjon FpU, som selv mistenker å ha blitt filmet. Eks-medlemmet skal dessuten også hevde å ha sett opptak på datamaskinen til den såkalte Frp-toppen. Disse skal vise en annen tenåringsgutt filmet med skjult kamera.

– Vi har ingen kommentar til denne saken, sier politiadvokat Fredrik Martin Soma i Rogaland politidistrikt til TV 2 Nyhetene.

Det er uvisst om politikeren er suspendert fra partiet. Men vedtektene slår fast at tillitsvalgte skal suspenderes all den tid de er under etterforskning.

FrPs generalsekretær Geir Mo sier til TV 2 Nyhetene at de ble informert om siktelsen mandag, og at de nå arbeider for å finne ut fakta i saken. Mo understreker at de ikke anser partifellen som skyldig i noe.

TV 2 Nyhetene følger saken.