Siktet Frp-politiker trekker seg fra alle verv

Frp-politikeren som er siktet for utuktig atferd, har bedt om fritak fra alle verv. Det omfatter også listeoppføringene til høstens valg. Mannen skal ha snikfilmet en mann naken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Filmingen skal ifølge anmeldelsen fra et tidligere FpU-medlem ha skjedd på badet til den sentrale Frp-politikeren, skriver Dagbladet.no.

Den siktede satt søndag kveld i avhør hos politiet. Samme dag ransaket politiet mannens hjem og tok blant annet beslag i politikerens PC.

– Jeg kan bekrefte at han er siktet og at han forholder seg til at det foregår en etterforskning. Han regner med at den snart er slutt, sier forsvareren, advokat Arvid Sjødin, til NTB.

Forsvareren ønsker ikke å kommentere hvordan klienten forholder seg til spørsmålet om straffskyld.

– Jeg har i kveld vært i kontakt med mannen, og det var i samtalen med meg at han ba om å få fritak fra alle sine verv i partiet, opplyser Frps generalsekretær, Geir A. Mo.

Ifølge forsvarer Sjødin kommer ikke politiet til å be om varetekt i saken, men Frp-politikeren satt mandag kveld fortsatt pågrepet hos politiet.

– Jeg regner med at han blir sluppet fri i løpet av den nærmeste tiden, sier forsvareren.

Tenåringen som har anmeldt Frp-politikeren, hevder han har sett filmopptak på mannens PC og at de også viste en annen tenåringsgutt som i skjul var blitt filmet naken, ifølge Dagbladet.no. (©NTB)