400 nye stillinger til barnevernet

Barne- og likestillingsminister Audun Lysbakken (SV) blar opp 240 millioner kroner til 400 nye stillinger i barnevernet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Dette er det største løftet for barnevernet på 20 år. De siste årene har økningen i stillinger vært 3 prosent i gjennomsnitt. I år vil økningen være på 12 prosent, sier Lysbakken til NTB.

Mandag var han tilbake på jobb etter fire måneders pappapermisjon, og det er ikke tilfeldig at den første nyheten han presenterer handler om barnevernet.

– Det står øverst på arbeidslista. Disse ungene har ingen sterke velgergrupper eller interesseorganisasjoner i ryggen. Det er en æressak for meg at de blir sett og hørt, sier han.

I statsbudsjettet i fjor kunngjorde regjeringen at den ville sette av øremerkede midler til nye barnevernsstillinger. Kommunene søkte i utgangspunktet om 674 stillinger, et tall som senere ble redusert til 664.

–400 stillinger er det antallet ansatte vi mener det er mulig å rekruttere i løpet av et år. Det at kommunene har søkt om flere stillinger viser at behovet for å ansette flere er stort, sier han.

93 prosent av kommunene søkte, men bare 81 prosent fikk tilsagn til stillinger eller midler til kompetanseheving. Oslo, Akershus og Hordaland er fylkene som får flest nye barnevernsansatte. (©NTB)