TommyLife
TommyLife

Tidligere NRK-profil hetses: – Sånne som deg burde ikke slippes inn i Norge

Den tidligere NRK-profilen Bjørnar Løberg utsatt for rasisme etter bloggstunt.

«God kveld Norge» skrev i januar for første gang om bloggeren Tommy, som på nettsiden tommylife.blogg.no la ut en støttesang til den papirløse Marie Amelie.

Samtidig ble den fiktive personen bak sangen identifisert som den tidligere NRK-profilen og Barne-TV-programlederen Bjørnar Løberg.

Etter dette begynte snøballen for alvor å rulle for bloggeren «TommyLife», og da han kuppet en direktesending av «Det store Korslaget» på TV 2 fikk han bred mediedekning.

Senere har bloggen vunnet prisen som «Årets nykommer» under Vixen Blog Awards.

Opplever rasisme

Nå har NRKs «Migrapolis»-reporter Noman Mubashir gjort et intervju med Bjørnar på hans hjemsted i Åfjord i Trøndelag.

I innslaget, som vises på NRK onsdag, forteller den tidligere NRK-programlederen at han også får mange stygge kommentarer på bloggen:

– Sånne som han burde ikke bli sluppet in i Norge. Sånn får vi det når det flyter over med Stella og Tshawe. Det går jo ikke an å ta det seriøst, jeg har jo ikke vært i Afrika, sier Bjørnar, som han mamma fra Trøndelag og sin nigerianskfødte far bosatt i Oslo.

– Vi må godta at det er noen som ikke liker det du holder på med. Du tar jo en del sjanser og gjør en del sprø ting, ikke sant. Hvis du ikke gjør det så er det ingen som ser deg heller, sier Bjørnars mamma.

– Må være synlig for å få være kreativ

I «Migrapolis» forteller også Bjørnar sannheten bak bloggen og stuntene han har utført.

– Jeg tror ikke det handler om å ha behov for å vise seg fram på TV. Det handler om at man har lyst til å være kreativ. Og skal man klare å leve av å være kreativ på den måten jeg gjør det i Norge, så må man bli sett. Jeg kan ha en blogg og ikke ha sponsorer i 17 år, men da blir det mye flatbrød altså, sier Bjørnar, og legger til:

– Det er så rart når folk spør meg «hvorfor vil du komme på TV?» Det er ingen som spør Dan Børge eller deg om det samme, sier han til Noman Mubashir. Det handler om å få lov til å holde på med det jeg har lyst til å gjøre. Og da må man være synlig.

Gjør narr av bloggkulturen

Bjørnar, som gjorde suksess på NRK med barneprogrammet «Plingplong», er ikke nådig mot karakteren «TommyLife».

– Tommy er et glimrende eksempel på en person blottet for talent som skal bli kjent. Han skal bli kjendis, det er det eneste han bryr seg om. Koste hva det koste vil. Om han skal kuppe det neste kongelige bryllupet, så gjør han det altså.

– Er dette satire, eller gjør du narr av alle som prøver å bli kjendiser i dag? spør programleder Noman Mubashir.

– Ja, det er jo litt det. Og så gjør jeg litt narr av bloggkulturen. Det å ha en blogg og tro at man er veldig interessant. «Hei i dag skal jeg spise det og i morgen skal jeg klippe meg og dra på kino. Her er min anmeldelse av «Burlesque». Det er ingen som bryr seg, man gjør seg selv interessant, eller man tror at man er så utrolig interessant».

Moren: – Bjørnar må stå for det han gjør selv

Hjemme i Åfjord forteller også Bjørnars mamma om opplevelsene rundt «TommyLife»-karakteren.

– Jeg må innrømme at jeg synes det var spesielt første gangen jeg så den derre «Tommylife»-karakteren på TV, men så er det slik at Bjørnar er jo Bjørnar, og han har jo bestandig likt å kle seg ut. Han har jo gjort det hele tida, han har gjort det mer enn å gå i sine egne klær når han var liten, sier moren, og legger til:

– Bjørnar må stå for det han gjør selv, det er jo ikke jeg som gjør det. Det er noen grenser der, men han har ikke trådd over dem ennå, sier hun.