Landslag
Landslag

– Moa bør spille mot Danmark uansett

Frode Olsen mener Moa bør starte på topp mot Danmark – uansett om John Carew blir friskmeldt eller ikke. Sjekk hvor mye landslagsgutta spilte for sine klubber i helgen!

- Jeg mener at Moa bør starte den kampen uansett. Carew har slitt med skader lenge og har vært innaktiv i lang tid. Moa banker inn mål for Hannover som ligger på tredjeplass i Bundesligaen.

Bergen (TV 2 Sporten): John Carew stod over Stoke oppgjør mot Newcastle i helgen og er usikker til lørdagens TV 2 og tv2sumo.no-sendte EM-kvalifiseringskamp mot Danmark.

SE VIDEO: Derfor hater Frode Grytten Danmark
Se Norge - Danmark førstkommende lørdag på TV 2 eller i vårt kampsenter. Kampstart er klokken 20.00. TV 2 starter sine sendinger klokken 16.00.

TV 2 PLAY: Se lassevis med fotballvideo her

Stjernespissen vil bli testet i løpet av uken. Landslagets medisinske apparat har ikke gitt opp håpet om å få Carew spilleklar til den uhyre viktige kvalikkampen.

Mener Moa bør starte
Samtidig viser Moa storform i tysk Bundesliga og tegnet seg nok en gang på scoringslisten for Hannover i helgens oppgjør mot Hoffenheim.

TV 2 Sportens fotballekspert Frode Olsen mener Moa bør starte på topp for Norge i oppgjøret døpt «Slaget om Norden».

- Jeg mener at Moa bør starte den kampen uansett. Carew har slitt med skader lenge og har vært innaktiv i lang tid. Moa banker inn mål for Hannover som ligger på tredjeplass i Bundesligaen og er i flytsonen, forteller den tidligere landslagskeeperen til TV 2 Sporten.

VIL IKKE MØTE GODE HJEMMELAG: TV 2s fotballekspert Frode Olsen. (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)
VIL IKKE MØTE GODE HJEMMELAG: TV 2s fotballekspert Frode Olsen. (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)

Hangeland i best form
Olsen synes imidlertid landslagkaptein Brede Hangeland er den spilleren som har prestert best av utenlandsproffene hittil denne sesongen.

- Jeg synes Brede Hangeland ser stødig ut som vanlig, og spiller 90 minutter i Premier League hver uke. Selv om Fulham ikke leverer så gode resulater for tiden, så har Hangeland nok en gang hatt en god sesong, poengterer han.

Morten Gamst Pedersens spilletid for Blackburn den siste tiden bekymrer Frode Olsen.

- Gamsten spilte kun 11 minutter nå sist. Og da jeg for et par uker siden var på Craven Cottage for å se Fulham mot Blackburn, kom Gamst også inn som innbytter. Det er ikke spesielt hyggelig, sier Olsen, og legger til:

- Men om det betyr så mye inn mot Danmark-kampen er vanskelig å si. Kanskje kommer han inn mot kampen med mer overskudd. Men fortsetter trenden der Gamst blir plassert på benken på klubblaget er det ikke bra, understreker han.

John Carew, Stoke City (Foto: Neal Simpson/Pa Photos)
John Carew, Stoke City (Foto: Neal Simpson/Pa Photos)

Deilig å være norsk - i Danmark
Espen Ruud reddet i helgen ett poeng for Odense og Kjetil Wæhler ble matchvinner for AaB i den danske Superligaen.

- Espen Ruud kommer trolig til å starte på høyrebacken etter at Tom Høgli meldte forfall. Samtidig er det hyggelig at Wæhler scorer i Danmark. Jeg tror forsvarsrekken mot Danmark vil bli John Arne Riise, Hangeland, Wæhler og Ruud, konstaterer Olsen.

- Hvor viktig er det at landslagsspillerne får spilletid i sine utenlandske klubber?

- Det er klart at det er viktig. Det handler om å få gode opplevelser og selvtillit. Om du flytter utenlands og sitter på benken i to år, er det klart at det går ut over humøret og selvtilliten. Derfor er det hyggelig å konstatere at nesten samtlige spillere i den norske landslagstroppen nå spiller for sine klubber, poengterer TV 2-eksperten.

Slik var spillerne i den norske landslagstroppen i aksjon for sine klubblag denne helgen:
De fleste spillerne var på banen i samtlige 90 minutter:

Rune Almenning Jarstein - Viking
Spilte 90 minutter for Viking i sesongåpningen mot Vålerenga på lørdag. Viking tapte 0-2.

Espen Bugge Pettersen - Molde
Keeperen var i aksjon i 90 minutter for Molde i serieåpningen mot Sarpsborg 08. Ole Gunnar Solskjæs menn tapte 0-3.

FRISK: Mohammed «Moa» Abdellaoue er spilleklar igjen. (Foto: FABIAN BIMMER/Afp)
FRISK: Mohammed «Moa» Abdellaoue er spilleklar igjen. (Foto: FABIAN BIMMER/Afp)

Mohammed Abdellaoue - Hannover
Spilte 90 minutter Hannover mot Hoffenheim. Scoret ett mål og viste bra form før Danmark-kampen.

John Carew - Stoke
Carew var ikke i Stoke-troppen til helgens oppgjør mot Newcastle på grunn av en ryggskade. Stoke vant kampen 4-0. Han var likevel i Egil Olsens landslagstropp og kjemper en knallhard kamp mot klokka for å kunne bli klar til det uhyre viktige kvalik-kampen mot Danmark.

Christian Grindheim - Heerenveen
Ble byttet ut etter 82 minutters spill i oppgjøret mot Heracles. Heerenveen tapte oppgjøret 2-4.

Brede Hangeland - Fulham
Hangeland spilte 90 minutter i helgens oppgjør mot Everton, som Fulham tapte 1-2.

Henning Hauger - Stabæk
Hauger spilte 90 minutter for Stabæk i serieåpningen mot Lillestrøm søndag. Stabæk gikk på en kjempesmell og tapte hele 0-7.

FIKK KJEFT AV TOTTI: Erik Huseklepp. (Foto: ROBERTO SALOMONE/Afp)
FIKK KJEFT AV TOTTI: Erik Huseklepp. (Foto: ROBERTO SALOMONE/Afp)

Erik Huseklepp - Bari
Huseklepp startet Baris oppgjør mot Chievo, men ble byttet ut etter 56 minutters spill. Tegnet seg ikke på scoringslisten i oppgjøret Bari tapte 1-2.

Tom Høgli - Tromsø forfall 21. mars
Måtte stå over Tromsøs serieåpning mot Haugesund på grunn av strekkskade. Høyrebacken måtte melde forfall til landskampen mot Danmark mandag formiddag av samme grunn.

Steffen Iversen - Crystal Palace
Startet på topp for Crystal Palace i oppgjøret mot Derby på lørdag. Veteranspissen ble byttet ut i det 56. minutt – uten å ha tegnet seg på scoringsisten. Kampen endte 2-2.

Ruben Yttergård Jenssen - Tromsø
Midtbanespilleren spilte samtidlige 90 minutter for Tromsø i serieåpningen mot Haugesund. Tromsø vant oppgjøret 2-0.

Jonathan Parr - Aalesund
Starter for Aalesund i mandagens oppgjør mot Fredrikstad.

Morten Gamst Pedersen (Foto: PHIL NOBLE/Reuters)
Morten Gamst Pedersen (Foto: PHIL NOBLE/Reuters)

Morten Gamst Pedersen - Blackburn
Måtte for en gangs skyld starte på benken i oppgjøret mot Blackpool. Kom inn 10 minutter før slutt. Lørdagens kamp på Ewood Park endte 2-2.

Bjørn Helge Riise - Sheffield United
Etter å ha slitt med skadeproblemer i lang tid fikk Riise starte for Sheffield United mot Leeds. Sheffield United vant kampen 2-0 - og Riise scoret hjemmelagets andre mål.

John Arne Riise - Roma
Spilleren med flest kamper i den norske landslagstroppen spilte samtlige 90 minutter for Roma mot Fiorentina. Oppgjøret endte 2-2.

Thomas Rogne - Celtic
Unggutten startet for Celtic i den skotske ligacupfinalen mot erkerival Celtic. Ble byttet ut etter 73 minutters spill. Celtic tapte finalen 1-2, etter at Rangers avgjorde i ekstraomgangene.

Espen Ruud - Odense
Ruud spilte 90 minutter for Odense og reddet ett poeng da han utlignet til 1-1 mot Silkeborg i den danske Superligaen.

Alexander Tettey (Foto: GERARD JULIEN/Afp)
Alexander Tettey (Foto: GERARD JULIEN/Afp)

Alexander Tettey - Rennes
Tettey spilte hele kampen mot toppklubben Lyon, og pådro seg blant annet et gult kort. Rennes fikk med seg 1-1 og ett poeng fra Stade de Gerland.

Kjetil Wæhler - Aalborg
Midtstopperen spilte hele kampen og ble matchvinner i oppgjøret mot Lyngby. Wæhler sørget for at AaB vant 2-1 da han satte inn seiersmålet i det 90. spilleminutt.