Fredrik Nordkvelle (Foto: TV 2/)
Fredrik Nordkvelle (Foto: TV 2/)
Ola Kamara (Foto: TV 2/)
Ola Kamara (Foto: TV 2/)
Ola Kamara (Foto: TV 2/)
Ola Kamara (Foto: TV 2/)
Fredrik Nordkvelle (Foto: Junge, Heiko/Scanpix)
Fredrik Nordkvelle (Foto: Junge, Heiko/Scanpix)

Nordkvelle og Kamara sikret Godset-seier

Strømsgodset vant 2-1 i serieåpningen mot Sogndal.

Strømsgodset - Sogndal 2-1

Vi fulgte kampen minutt for minutt i vårt livesenter

Se kampreferat i videovinduet øverst i saken

Fredrik Nordkvelle var forberedt på å sitte på benken mot Sogndal, men i stedet ble han den store helten for Strømsgodset.

– Det ble mer spennende enn nødvendig. Vi har mye å gå på i forhold til tempoet i pasningsspillet, men den første seriekampen er vanskelig. Nå er vi bare veldig fornøyd med at det ble tre poeng. Det er en veldig god start. Vi er et ungt lag i år også, så det er veldig viktig å få selvtillit inn i laget, sier Nordkvelle til TV 2 Sporten.

TV 2 Play: Se intervju med Nordkvelle

Har trent på headinger
Midtbanespillerens 2-0-scoring ble avgjørende og det er ikke tilfeldig at han scoret med hodet.

– Det er morsomt at den ble det, selv om jeg skulle ønske at det ikke ble så vanskelig på slutten. Morsomt å score med hodet, det er ikke så ofte. Jeg har trent en del på det i det siste og får igjen for det i dag.

Nordkvelle skulle egentlig ikke starte mot Sogndal. Trener Ronny Deila måtte imidlertid forandre på planene da Jo Inge Berget pådro seg en smell i ryggen.

– Når fikk du beskjed om at du skulle starte?

– Det snur fort i fotball. Det er hard konkurranse i laget og jeg skulle egentlig sitte på benken, men Jo Inge fikk seg en kink i ryggen. Jeg fikk beskjed i 13-tiden i dag om at jeg skulle spille. Det er jeg fornøyd med nå.

– Nydelig
Nordkvelle, som var nær en overgang til Rosenborg, likte dårlig å få beskjed om at han var vraket.

– Det er ikke noe moro. Det er skuffende for man har lyst til å spille. Samtidig må man tenke at det er tøff konkurranse og stole på at treneren tar ut de elleve beste.

– Det var deilig å komme inn å score?

– Det er nydelig.

Kamara med stupheading
Strømsgodset åpnet best på hjemmebane. Øyvind Storflor testet Sogndal-keeper Joe Bendik etter ni minutter. Angriperen fyrte av fra rundt 16-meter, men amerikaneren vartet opp med en god redning.

Gjestenes sisteskanse holdt på å rote det til etter 17 minutter. Muhamed Keita sendte avgårde et svakt skudd som Bendik ga retur på. Ola Kamara prøvde seg, men Bendik stoppet forsøket.

Spissen fikk en ny sjanse etter 31 minutter. Venstreback Lars Christopher Vilsvik slo inn - Kamara stupheadet inn 1-0 på vakkert vis.

Hjemmelaget ledet fortjent 1-0 til pause.

Sogndal presset på slutten
Godset slo til igjen like etter sidebytte. Storflor slo inn fra høyre - Nordkvelle stanget inn 2-0 for vertene. En vakker scoring av midtbanespilleren.

Gjestene skapte også sjanser på Marienlyst. Henrik Furebotn dro til fra farlig hold etter 77 minutter, men Adam Larsen Kwarasey reddet. Sogndal fikk flere muligheter i boksen like etter uten å score.

Sogndal fikk straffespark etter 88 minutter. Ole Jørgen Halvorsen var iskald fra straffemerket og reduserte.

Men nærmere kom ikke bortelaget. Strømsgodset vant fortjent 2-1.

– Finspillet kommer utover
– Vi har bra perioder der vi skaper sjanser. Vi hadde en litt treg start, men det ble tre poeng og det er viktig. Jeg synes det ser bra ut, men det er alltid mye nerver i den første kampen. Det viktigste er å få med seg poeng i starten, så kommer finspillet utover, sier Godset-trener Ronny Deila til TV 2 Sporten.

TV 2 Play: Se intervju med Deila

– Strømsgodset var best i banespillet, men jeg synes vi skapte like mye sjanser. Vi hadde muligheten til å få med oss poeng her i dag. Vi har trøkket på slutten og det er nære på at vi får betalt for det, sier Sogndal-trener Harald Aabrekk til TV 2 Sporten.

TV 2 Play: Se intervju med Aabrekk

Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk