Norsk Al Jazeera-reporter pågrepet i Libya

En norsk statsborger av palestinsk opprinnelse har sittet i fengsel i Libya siden 7. mars. Reporteren ble pågrepet da han var på jobb for TV-kanalen Al Jazeera.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den norske kameramannen Ammar al-Hamdan (33) er blant fire Al Jazeera-medarbeidere som er arrestert av libyske sikkerhetsstyrker, melder TV-kanalen. Familien hans har ifølge Utenriksdepartementet (UD) samtykket i at navnet offentliggjøres.

UD opplyser til NTB at kameramannens familie i Norge varslet om pågripelsen allerede 10. mars. Den norske statsborgerens pårørende ber om ro og har bedt UD om å formidle at de ber libyske myndigheter om at de løslater reporterne umiddelbart.

- De er journalister som har vært i Libya for å videreføre nyheter til verden. Vi ber om at de får lov til å ringe hjem til familiene og fortelle at de lever, sier Frode Andersen i Utenriksdepartementet til NTB.

Flere dager med harde kamper i Zawiyah endte 10. mars med at Gaddafis styrker gjenvant kontrollen over byen, som ble erobret av opposisjonelle 27. februar. Utenlandske journalister ble siden nektet adgang til byen. (©NTB)