Adam Larsen Kwarasey (Foto: Lien, Kyrre/Scanpix)
Adam Larsen Kwarasey (Foto: Lien, Kyrre/Scanpix)

Larsen Kwarasey: – Ikke hørt fra Ghana på lenge

Strømsgodset-keeperen har det ikke travelt med å bli ghanesisk landslagsspiller.

Godset-keeper Adam Larsen Kwarasey hadde en kjempesesong i fjor, med NM-gull og en høyst respektabel 7. plass i Tippeligaen.

Det gode spillet gjorde at Larsen Kwarasey, som har norsk mor og ghanesisk far, fikk tilsendt et pass av det ghanesiske fotballforbundet (GFA) i fjor, med sikte på en landslagsplass i fremtiden.

– Dette er gode nyheter for meg og rett og slett glimrende. Jeg har aldri lagt skjul på at jeg kan tenke meg å spille for Ghana og nå kan det jo se ut til å det går i orden, sa Godset-keeperen til ABC Nyheter i fjor etter at passet var i orden.

NFF ikke kjent med opplysninger
Nå melder nettstedet ghanasoccernet.com at Norges Fotballforbund (NFF) har sendt de nødvendige dokumentene til GFA, slik at ingenting er i veien for at Larsen Kwarasey kan bli ghanesisk landslagsspiller.

TV 2 Sporten har vært i kontakt med NFF. Fotballforbundet er ikke kjent med at dokumentene skal være oversendt.

Larsen Kwarasey har heller ikke mottatt noen bekreftelse.

– Det var dokumenter som manglet fra NFF. Når de dokumentene var på plass, så skulle det meste være i orden. Men for min egen del er det ikke så viktig – det haster ikke i det hele tatt. Dette kan godt ta et år, sier Larsen Kwarasey til TV 2 Sporten.

Konsentrerer seg om Godset
Ghanasoccernet.com hevder at Larsen Kwarasey skal være frustrert over å måtte vente på svar fra det ghanesiske fotballforbundet. 23-åringen har følgende å si til dette:

– Jeg har ikke snakket med dem (GFA) på ganske lang tid. Jeg har sagt at jeg skal konsentrere meg om det jeg kan gjøre noe med, og det er Godset. Hvis det skulle bli aktuelt med noe spill for Ghana, så er det hyggelig det. Det er ikke noe jeg går og tenker på, sier Larsen Kwarasey, og forklarer at han sist hørte fra ghaneserne rundt juletider.

– Vår neste landslagskeeper
Også her hjemme er den unge keeperen blitt lagt merke til. TV 2 Sportens Frode Olsen beskriver ham som en spiller med landslagspotensial:

– Kanskje den mest spennende i Tippeligaen med tanke på fremtidsutsikter. Fantastisk potensial i feltarbeidet. Matchvinner på strek. Fortsetter han utviklingen er han vår neste landslagskeeper. Må kvitte seg med enkelte småfeil, sa Olsen for en snau uke siden.

Larsen Kwarasey setter pris på omtalen fra den tidligere landslagskeeperen.

– Det var veldig kjekt å lese det. Man blir jo litt glad og stolt over å lese sånt. Det er mange forskjellige meninger rundt omkring, men jeg setter selvfølgelig pris på at en så profilert og god keeper som han var har sansen for meg.

Utelukker ikke Norge
For det er ikke et must å spille for Ghana:

– Jeg har en drøm om landslagsspill generelt, sier Godset-keeperen.

Adam Larsen Kwarasey står uten A-landskamper for Norge. Dermed står han fritt til å spille for Ghana.