Jermain Defoe kan få sin 300. Premier League kamp. (Foto: Nick Potts/Pa Photos)
Jermain Defoe kan få sin 300. Premier League kamp. (Foto: Nick Potts/Pa Photos)

Sjansesløseri av Tottenham

Og festaftenen til Jermain Defoe ble spolert.

Tottenham - West Ham 0-0:

Jermain Defoe hadde muligheten til å score sitt hundrede mål i Premier League i lørdagens oppgjør mot West Ham. Han hadde i alle fall fem meget gode muligheter til å sette ballen i mål bak Robert Green, men spolerte samtlige.

Defoe var imidlertid ikke alene om å sløse med målsjansene. Kampen var preget av et vannvittig Tottenham-press, men ingen av de hvitkledde maktet å få uttelling på de mange sjansene de produserte.

TV 2 Play: Se alle lørdagens Premier League-scoringer her

Høyt tempo og mange sjanser
Det var en intens og fartsfylt førsteomgang på White Hart Lane med et hjemmelag som presset på fra starten av. Allerede etter fire minutter avsluttet Michael Dawson i tverrliggeren fra 16 meters hold, og noen minutter senere satt Jermain Defoe et innlegg fra Gareth Bale like utenfor lengste stolpe.

West Ham og Carlton Cole hadde to store sjanser til å ryste hjemmelaget i en første omgang hvor Tottenham hadde mesteparten av spillet og de fleste sjansene.

Både Rafael van der Vaart og Luka Modric hadde gode muliheter til å sende hjemmelaget i ledelsen, men i begge tilfeller strøk ballen like utefor.

Fem minutter før pause skar Aaron Lennon inn fra sin venstrekant-posisjon og avsluttet mot langhjørnet. Ballen gikk i stolpen, men Defoe maktet ikke å sette returen i nettmaskene.

Kan du skape et vinnerlag? Spill Premier League-manager!
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Meget solid Robert Green
Tottenham fortsatte å presse på etter halv tid, og fem minutter ut i annen omgang er Jermain Defoe på blank kasse etter innlegg fra Luka Modric, men West Ham-målvakt Robert Green hindret måltyven Defoe i å få sitt Premier League-mål nummer 100.

West Ham ble mer med på notene utover og kom til to store sjanser, først ved et brassespark av Mark Noble og noen minutter senere da Demba Ba vendte opp på rundt 20 meter og sendte avgårde et skudd som Gomes måtte ut i full strekk for å avverge.

Innbytter Roman Pavljutsjenko kom til tre sjanser på få minutter ti minutter før full tid, men Green står i veien for russerens avslutninger.

Fem minutter før full tid sendte Gareth Bale avgårde et frispark i retning krysset, men West Ham-målvakt Green gjorde en fantastisk redning og vippet ballen i tverrliggeren.

I de siste minuttene fikk Jermain Defoe to store muligheter, den ene blåste han over fra noe skrått hold, den andre gikk rett i Robert Green, som kan sies å ha spilt en meget god kamp.