Børsen finans oslo børs næringsliv  Foto: Rune Wikstøl/NTB (Foto: Rune Wikstøl/NTB/NTB)
Børsen finans oslo børs næringsliv Foto: Rune Wikstøl/NTB (Foto: Rune Wikstøl/NTB/NTB)

Aker Solutions dro opp Oslo børs

Aker Solutions-aksjen skjøt i været etter nyheten om en storkontrakt for selskapet fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hovedindeksen på Oslo Børs endte en turbulent uke opp 0,8 prosent til 434,55 poeng. Katastrofen i Japan og urolighetene i Nord-Afrika og Midtøsten satte sitt preg på Oslo Børs denne uken. Hovedindeksen hentet seg inn og lå fredag på samme nivå som uken før.

Steg 4,2 prosent

Godt hjulpet av internasjonale markeder og valutatiltak i regi av Japans sentralbank endte det med et lite oppsving i Oslo. Børsene både i Asia og Europa stengte også opp, og USA åpnet positivt.

Aker Solutions steg med 4,2 prosent etter at selskapet slapp nyheten om en kontrakt verdt 5,5 milliarder kroner med ConocoPhillips. Selskapet skal levere dekk og bruer til en av produksjonsplattformene på Eldfisk-feltet.

LES OGSÅ: Aker Solutions fikk storkontrakt

Oljeprisen på vei ned

Yara og Seadrill var også blant de mest omsatte, og de steg med henholdsvis 1,48 og 1,78 prosent. Statoil endte uken svakt ned med 0,26 prosent. Norsk Hydro tapte 0,19 prosent og DnB NOR 0,71 prosent.

Oljeprisen var fredag på vei ned igjen. Nordsjøoljen kostet 114,30 dollar fatet da børsen stengte, ned 60 cent. Den amerikanske lettoljen endte på 101,23 dollar, ned 19 cent.

Det ble handlet aksjer for 7,5 milliarder kroner i Oslo fredag. (©NTB)